Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953

Wijnblog

Qualivino organiseert verschillende evenementen waarbij wijn centraal staat, zoals wijndegustaties, thema avonden, wijncursussen, bedrijfsevents en culinaire avonden. Wijn brengt mensen samen om te genieten, verhalen en emoties te delen.

De magie van roséwijnen: Qualivino als zomerse gids
Actueel | 17.05.2024

De magie van roséwijnen: Qualivino als zomerse gids

Wat is er verfrissender dan een goed gekoelde rosé op een warme dag? Bij Qualivino hebben we een uitgebreide selectie roséwijnen samengesteld, perfect om van te genieten tijdens zomerse BBQ's, picknicks in het park of ontspannen avonden op het terras. In deze blog duiken we dieper in de wereld van roséwijnen en geven we je tips voor het kiezen van de perfecte fles, aanbevelingen voor verschillende stijlen en regio's, en heerlijke foodpairing ideeën.

Éric Janin verkozen tot "Beste Wijnmaker uit Beaujolais"
Wijnen | 28.08.2023

Éric Janin verkozen tot "Beste Wijnmaker uit Beaujolais"

Talent, toewijding en discretie vormen de kernwaarden van dit wijndomein in Moulin-à-Vent. Deze familie, wiens wijnbouwgeschiedenis teruggaat tot 1918, biedt een unieke benadering van wijnbereiding en assemblage. In lijn met de stijl van de regio, aangevoerd door de vijfde generatie vertegenwoordigd door Éric Janin, schuwt men niet om de fermentaties te verlengen bij hogere temperaturen om zo zachtheid en harmonie te vergroten. Ook het meticuleuze werk van compositie verdient erkenning: de leeftijd van de wijnstokken, het samenvoegen van percelen en de nadruk op het "Les Greneriers" terroir. Niets wordt aan het toeval overgelaten!

Onze blik op de Europese Wijncrisis
Actueel | 28.08.2023

Onze blik op de Europese Wijncrisis

De wereldwijde economische atmosfeer bevindt zich momenteel in een fase van onzekerheid, wat ook gevolgen heeft voor de wijnindustrie. Terwijl het Internationaal Monetair Fonds zijn halfjaarlijkse update van de Wereld Economisch Overzicht heeft vrijgegeven, kunnen we ons overgeven aan zowel hoop als bezorgdheid, afhankelijk van hoe we de signalen interpreteren.

Noord-Italië produceert de helft van de totale Italiaanse wijnproductie.
Terroir | 08.07.2023

Noord-Italië produceert de helft van de totale Italiaanse wijnproductie.

Over het noorden van Italië geraak je niet uitgepraat en geproefd. De verscheidenheid van deze regio’s tegenover elkaar is zo groot. Elke regio kent zijn eigen druiven, maar dus ook zo zijn eigen stijlen. 

Het verhaal achter Pousse Rapière en Château Monluc
Wijnen | 07.07.2023

Het verhaal achter Pousse Rapière en Château Monluc

Château Monluc met zijn rijke, maar ook boeiende geschiedenis. Dit huis dat in het heden bekend staat voor zijn Likeur op basis van Armagnac en bittere sinaasappel. Dit in combinatie met de schuimwijn op Méthode Traditionelle Vin Sauvage.

De beste wijnen voor jouw communie- of lentefeest
Wijnsuggesties | 07.07.2023

De beste wijnen voor jouw communie- of lentefeest

De lente is in het land en dat betekent stijgende temperaturen en de eerste zonnestralen op ons gezicht. Vieren jouw kinderen hun communie- of lentefeest of is het misschien tijd om je barbecue boven te halen tijdens een gezellig tuinfeestje met de buren?

Wat is demi-sec?
Serveren | 07.07.2023

Wat is demi-sec?

Met de naam "demi-sec" wordt een bepaald type champagne aangeduid. "Demi-sec" betekent "halfdroog" en is een door de Franse wet beschermde term. Demi-sec champagne wordt vaak gebruikt in combinatie met kaas, fruit of lichtzoete desserts. Of een champagne demi-sec is of niet hangt af van wat er gebeurt na het zogenaamde ontgisten. Naast demi-sec champagnes zijn er ook nog andere soorten champagne.

Het echte verhaal achter de 0,75 Liter
Wijnen | 07.07.2023

Het echte verhaal achter de 0,75 Liter

Het is je alvast opgevallen en de meeste mensen zullen er wellicht nooit bij stilstaan. Maar het merendeel van de wijnflessen in de winkelrekken hebben allen hetzelfde formaat= 0,75 l, 75 cl, 750 ml … Ongeacht of ze nu uit Frankrijk, Zuid-Afrika, Spanje, China, etc. komen en of ze nu rood, wit of rosé zijn. Bovendien zijn de andere formaten zoals magnum (1,5 liter), jéroboams (4,5 liter), impérials (6 liter) steeds een veelvoud van de gevestigde 0,75 liter. Ontdek het verhaal achter dit volume.

Gratis levering vanaf 125 euro.
Close
Prijslijst aanvragen