Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953

Wijnblog

Qualivino organiseert verschillende evenementen waarbij wijn centraal staat, zoals wijndegustaties, thema avonden, wijncursussen, bedrijfsevents en culinaire avonden. Wijn brengt mensen samen om te genieten, verhalen en emoties te delen.

Bewaren | 13.05.2023

Primeurs 2022

De Bordeaux primeurs van 2022 zijn bijna hier en wij bij Qualivino kunnen niet wachten om deze geweldige wijnen met jou te delen! Dit jaar is bijzonder speciaal en we willen je graag vertellen waarom.

MOST | 15.04.2023

MOST n°2

Most ons wijnmagazine vol met interessante wijn weetjes, de verhalen van de wijnmakers en andere smaakvolle feiten

Serveren | 29.03.2023

De top 5 van beste dessertwijnen

Dessertwijnen waren eeuwenlang de meest gewilde wijnen ter wereld. Deze worden niet enkel gebruikt om te serveren bij desserts, maar passen ook perfect bij een aperitief. Met deze 5 dessertwijnen zorg je alvast voor een perfecte aanvulling van jouw dessert of aperitief.

Serveren | 29.03.2023

Rosé wijn voor ieders smaak

Als er één type wijn is dat de voorbije jaren een ware “boom” gekend heeft, dan is het wel rosé. De wijnliefhebber heeft niet alleen de veelzijdigheid van rosé ontdekt, maar rosé spreekt ook een bredere groep van consumenten aan, zoals een jonger publiek dat de toegankelijkheid en de uitnodigende verpakking van rosé wijnen wel kan smaken.  

Druiven | 29.03.2023

Alles over Malbec in 7 weetjes

Op 17 april vieren we “Malbec World Day”. Dat een druivenras een eigen feestdag heeft is op zich al bijzonder, maar meer daarover hieronder. Maar wat zijn de andere zaken die je moet weten over Malbec en de wijnen op basis van deze intrigerende druif?

Wijnen | 29.03.2023

Inama - Soave

In het noorden van Italië worden we als wijnliefhebbers verwend door een ongeziene weelde aan wijnregio’s die elk op hun eigen manier hun stempel weten te drukken op het mondiale wijnlandschap. We lichten er graag één regio uit. Ten oosten van Verona, verscholen in het bergachtige hinterland, liggen de wijngaarden van Soave, een van de gekendste wijnen van Italië. Vele eeuwen geleden werd de aarde hier naar boven gestuwd door een ondergrondse vulkanische druk. Dankzij die oude lavastromen werd de bodem hier gevormd tot verweerde basalt. Een unieke samenstelling die bijdraagt aan het typische florale en mineralige karakter van de Soave wijnen die we nu kennen.

Terroir | 29.03.2023

De Mythe van Terroir

In zijn Naturalis Historia uit de eerste eeuw na Christus schrijft de Romein Plinius de Oudere dat sommige wijnstokken zo verliefd zijn op hun woongebied (territorium) dat ze al hun roem aan die ene plaats toeschrijven en niet naar een andere plaats verhuisd kunnen worden zonder kwaliteitsverlies. Wereldwijd wordt dit ‘Terroir’ genoemd, naar Franse traditie, ook al beweren de Italianen op het idee te zijn gekomen.

Terroir | 29.03.2023

Phylloxera

We worden vandaag met de uitbraak van het Corona virus geconfronteerd met één van de grootste biologische uitdagingen voor onze samenleving. Daarom leek het mij interessant om ook eens stil te staan bij één van de grootste gelijkaardige rampen die de wijnbouw ooit heeft getroffen "Phylloxera". Zoals bij Corona en andere virussen is de druifluis geïmporteerd en bleek het zeer verwoestend te zijn.