Qualivino is ons eigen familieverhaal

De oprichter van onze wijnhandel is Albert Somers. In 1953 voerde hij Franse kwaliteitswijnen, porto’s en gedistilleerde dranken in vanuit ‘Kasteel Fruithof’ in het landelijke Boechout. Een wijnhandel zag er in die dagen helemaal anders uit dan vandaag. Vele wijnen kwamen in bulk van de ‘chateaux’ naar Boechout. In de wijnkelders bottelden ze die dan om de wijn later per fles te verkopen.

Na een tijdje versterkte Alberts zoon Patrick ons Qualivino-team en kreeg hij de leiding over de bottelarij. Patrick volgde een opleiding in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Met zijn uitgebreide wijnkennis werd Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit gaf hem de kans om nauwer in contact te komen met onze klanten en zo beter te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genoten.

In de loop van de jaren ’70 en ’80 besloten veel wijndomeinen om de wijnen zelf af te vullen en per fles te verkopen. Daarom sloot ons Qualivino-team de bottelarij in 1985 en verhuisden ze naar een nieuwe vestiging in Lier. Deze nieuwe winkel en magazijn waren beter uitgerust om een groot assortiment wijnen te stockeren en te verdelen. Patrick besloot om volgens de drie pijlers het wijngamma van Qualivino verder uitbreiden. Samen met een trouw team van medewerker en zijn echtgenote Marie groeide Qualivino verder uit tot een vaste waarde in het Vlaamse wijnlandschap.

Wijn is onze emotie

In 2010 springt ook de derde generatie op de kar met Olivier Verhelst. Opgegroeid in een nest vol wijnpassie behaalt hij na zijn studies bio-ingenieur een diploma oenologie (wijnbouwkunde) aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen besluit hij om resoluut mee in de wijnhandel en wijnmakerij te stappen. Nieuwe initiatieven worden uitgetekend zoals een nieuwe wijnwinkel met belevenis- en proefruimtes, een webshop, opkomende wijnregio’s, nieuwe inzichten in oenologie en biologische wijnbouw. Kortom de toekomst is ook nu weer verzekerd.

“Vins du Périgord avec un accent différent”

We wilden onze passie, liefde en kennis voor wijn ook omzetten in de praktijk. Daarom produceren we sinds 1994 ook authentieke wijnen in het Zuidwesten van Frankrijk onder het motto "Vins du Périgord avec un accent différent" - en daar zijn we best trots op. Oorspronkelijk begon Patrick Somers met een wijndomein van 14 hectaren wijngaarden ten zuiden van Bergerac. In de loop der jaren groeide Château Les Donats uit tot een gerespecteerd wijndomein in de regio met 20 hectaren wijngaard op de betere "terroirs" rondom de stad Bergerac. Het gamma beslaat maar liefst 10 verschillende wijnen met elk hun eigen verhaal. Alles gebeurt op een uiterst duurzame wijze waarbij zelfs een deel van de wijnproductie biologisch gecertificeerd is.

De band tussen wijnliefhebbers en de wijnmaker

Als wijnproducent delen wij de filosofie van vele kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band onderhouden. Als wijnmeesters beschouwen we het dan ook als onze plicht om de afstand tussen hen en de wijnliefhebber te verkleinen. Enerzijds onderscheidt zich dat in onze unieke wijnselectie en anderzijds in onze vriendelijke dienstverlening, authentieke gezelligheid en een helpende hand. Hierbij vinden we het belangrijk dat je steeds zelf de wijn kan proeven (thuis of in de winkel). In onze wijnwinkel ontvangen onze wijnmeesters je graag met een ruim assortiment wijnen en deskundig advies. Beleving is daarbij essentieel. Voor jou vinden we steeds de juiste wijn.

Waar we voor staan

Bij Qualivino kennen we wijn als het kloppend hart van elk gezellig moment. Elke beleving is uniek, een sterke emotie die je even uit het alledaagse tilt. Om dit te bereiken, gaan we een stapje verder dan de rest, verder dan iedereen.

De juiste wijn is het resultaat van de grensverleggende ambities van Qualivino. Van ons harde werk en onze passie, maar eveneens van onze uitgebreide ervaring en nieuwsgierige karakter. We gaan tot het uiterste, en laten steeds een totaalbeleving achter. Eentje die elk zintuig prikkelt.

Dat doen we als experts, als liefhebbers, als wijnmakers én wijnmeesters. Professionals die grenzen verleggen, zonder dat dat een breuk met het verleden hoeft in te houden.

We maken, verkopen, ontdekken, verkennen en ademen wijn. We staan voor een waar 360° model van wijnexpertise waarin onze natuurlijke nieuwsgierigheid centraal staat. Om dit mogelijk te maken blijven we innoveren in alles wat we doen, en experimenteren we met nieuwe initiatieven en ideeën. Wat wél onveranderd blijft? Onze persoonlijke, warme touch en onvoorwaardelijke aandacht voor iedereen, van wijnboer tot ervaren wijnkenner en beginnende leek.

Het is onze verantwoordelijkheid én passie om je op maat te ondersteunen in je zoektocht naar de juiste wijn, druif, wijnhuis en kennis. Dit als onafhankelijke adviseur, betrouwbare partner en goede vriend die alleen jouw genot voor ogen heeft.

Of je jezelf nu terugvindt in de fysieke winkel of je bestelling afrekent in de webshop, overal houden we vast aan warmte met een kalme stem. We vertellen je graag over elke wijn die we je voorstellen en luisteren nog liever naar jouw verhaal. Je voorkeuren kunnen we na een tijd uit het hoofd opzeggen. Kom onze ruime selectie wijnen proeven en beleven.