Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €125,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Amarone "Monte Ca Bianca"
Score
VIVINO
4,3
Begali

Amarone "Monte Ca Bianca"

Met zijn intense etherische aroma's, robijnrode kleur en zachte, droge smaak met een vol lichaam, biedt deze Amarone een authentieke expressie van het appassimento-proces. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven die rusten en drogen voordat ze worden geperst, rijpt deze wijn minimaal 4 jaar in de kelder en op fles.

€ 66,00
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Amarone "Monte Ca Bianca"
Begali

Amarone "Monte Ca Bianca"

€ 66,00
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Beoordelingen
  • VIVINO
    4,3
Proefnotitie

Deze Monte Ca’ Bianca opent met intense aroma's van gedroogde pruimen, kersenjam en hints van cacao. Op de tong biedt hij een rijke, volle body met zijdezachte tannines en een langdurige afdronk van donker fruit en kruidige nuances.

Lekker bij
  • Kazen (gerijpt)
  • Stoofschotels
  • Vlees (gegrild)
  • Wild
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Houtrijping
Kruidig
Body
Vol
Specificaties
  • Jaartal
    2017
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    16,0%
  • Bewaarpot.
    2024 - 2040
  • Serveertemp.
    16°C - 18°C
  • Artikelcode
    ITR06417
Het domein
  • Land
    Italië
  • Wijnstreek
    Veneto
  • Appellatie
    Amarone
  • Domein
    Begali
  • Druiven
    70% Corvina | 30% Rondinella
Veneto
Over het land

Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber! 

Over de wijnstreek

De Veneto regio is gelegen in het Noordoosten van Italië en is een van de meest gevierde wijnregio's ter wereld, bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed. In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. De regio is vooral bekend om zijn productie van de beroemde Prosecco, gemaakt van de Glera-druif, die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. Naast Prosecco produceert de regio ook een aantal andere bekende wijnen, waaronder Amarone, Valpolicella en Soave. Tegenwoordig is Veneto, als grootste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië.

Over de appellatie

Amarone of voluit Amarone della Valpolicella wordt gemaakt in de noordelijke Italiaanse regio Veneto. Deze droge of lichtzoete rode wijnen krijgen hun intensiteit en complexiteit door hun productiemethode: apassimento. Hierbij worden de druiven na de oogst binnen gedroogd om een hogere smaakconcentratie te verkrijgen. Dit met vaak nog een periode houtrijping zorgt voor complexe, volle wijnen met geconcentreerde smaken van rood fruit en specerijen. 

Over de subregio

 

Deze betoverende subregio staat in de schijnwerpers vanwege zijn voortreffelijke Amarone en Ripasso wijnen, beide gevinifieerd met de inheemse druiven Corvina, Rondinella en Molinara. Amarone, een waar juweel, wordt geboren uit gedroogde druiven en betovert met zijn dieprode tint en weelderige smaken van rijp fruit, kruiden en een vleugje chocolade. Ripasso, daarentegen, is een meesterwerk van complexiteit, ontstaan door Valpolicella wijnen te laten hergisten op de overblijfselen van Amarone, wat leidt tot een wijn met een diepere smaak en textuur. Binnen deze subregio schitteren ook Valpolicella Classico en Recioto, een zalige zoete wijn, geboren uit de liefdevolle handen van gedroogde druiven.

Over het wijndomein

Azienda Agricola Begali Lorenzo is een familiebedrijf dat ontstond in het dorp Cengia, genoemd naar de oprijzende rotsen op de heuvel, in de kern van Valpolicella. Gelegen op de hellingen van de Castelrotto heuvel, tussen Verona en het Gardameer, belichaamt het bedrijf de klassieke essentie van dit gebied. Met nauwgezette zorg begeleidt het productieproces elke stap, van het landwerk tot de kelderactiviteiten, met een focus op voortdurende kwaliteitsverbetering.

De wortels van het bedrijf gaan terug tot na de Tweede Wereldoorlog, toen grootvader Giordano de basis legde. De opvolging werd voortgezet door zoon Lorenzo en Adriana, die in 1986 de eerste flessen van het bedrijf verkochten. Deze rijke geschiedenis wordt nu voortgezet door de volgende generatie: Giordano en Tiliana, de kinderen van Lorenzo en Adriana, die zij aan zij met hun ouders werken om de traditie hoog te houden en het bedrijf te leiden.

Extra omschrijving

De gebruikte druiven voldoen aan de voorschriften van de Amarone della Valpolicella DOCG en worden zorgvuldig geselecteerd op rijpheid. De wijngaarden bevinden zich verspreid tussen heuvels en laaggelegen gebieden in het hart van de klassieke Valpolicella, op leem- en kleigronden.

Prijslijst aanvragen