Bij Qualivino streven we ernaar om ambachtelijke, kwaliteitsvolle en karaktervolle wijnen aan te bieden. Onze best verkochte wijnen zijn dus zorgvuldig geselecteerd om aan diverse smaken en voorkeuren te voldoen. We hopen dat je geniet van deze selectie en nodigen je uit om onze webshop te bezoeken voor deze en nog meer geweldige wijnen!

1. Champagne Gérard Lassaigne Blanc de Blancs

Smaakprofiel: Intense aroma's van citrusvruchten, appel en subtiele florale tinten. De bubbels zijn fijn en strelen het palet. De zuren zijn in evenwicht en verzorgen de lange afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De verfijnde smaak van 100% Chardonnay druiven, de ambachtelijke productiemethoden van de wijnmaker, en de uitstekende beoordelingen die de champagne ontvangt. De frisse, elegante smaak en veelzijdigheid maken het een favoriet voor diverse gelegenheden. Bovendien waarderen veel consumenten de biologische en duurzame benadering van Lassaigne.

Perfect bij: Oesters en andere schelpdieren, sushi en sashimi, en zachte kazen zoals geitenkaas. De frisse zuren en mineraliteit complementeren de zilte en subtiele smaken van deze gerechten.

 

Frankrijk
Blanc de Blancs
Score
Vinalies
Médaille d'Or
Champagne Gérard Lassaigne

Blanc de Blancs

Frankrijk, Champagne

Een fijne, elegante champagne op basis van Chardonnay (Blanc de Blancs). Lassaigne is één van de meest vooruitstrevende wijnmakers in Montgueux.

Vinalies Médaille d'Or
€ 27,60

 

2. Masseria Pietrosa Primavoce "Primitivo"

Smaakprofiel: Diepe aroma's van rijpe pruimen, zwarte kersen en kruidige nuances zoals peper en vanille. Volle body met zachte tannines en een lange, zijdeachtige afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De rijke, fruitige smaak van Primitivo-druiven, de traditionele wijnbereidingsmethoden van Masseria Pietrosa, en de consistente kwaliteit die wordt gewaardeerd door liefhebbers van volle rode wijnen. Het biedt een heerlijke ervaring voor diverse gelegenheden.

Perfect bij: Gegrild vlees, stoofschotels en rijpe kazen. De volle smaak en zachte tannines vullen goed aan bij de hartige en intense smaken van deze gerechten.

 

Italië
Primavoce "Primitivo" | Salento 2021
Masseria Pietrosa

Primavoce "Primitivo" | Salento 2021

Italië, Puglia

Een intense wijn met aroma's van rijpe bosvruchten. Deze rode wijn uit de hiel van Italië wordt uitsluitend gemaakt van de lokale druivensoort Primitivo. Een smaakvolle wijn die kracht en body uitstraalt en menig wijnliefhebber kan bekoren.

€ 9,70

 

3. Emil Bauer Grüner Veltliner Ried Kitzbühel

Smaakprofiel: Frisse aroma's van groene appel, perzik en kruidige hints van witte peper. Levendige zuurgraad en een minerale ondertoon dragen bij aan een verfrissende en knapperige afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De levendige en verfrissende smaak van Grüner Veltliner, de expressieve fruitaroma's en de terroirgerichte benadering van Emil Bauer. Het is een veelzijdige wijn die gewaardeerd wordt om zijn levendigheid en evenwicht.

Perfect bij: Salades, lichte visgerechten en Aziatische gerechten. De frisse zuren en het fruitige karakter complementeren perfect de verse en delicate smaken van deze gerechten.

 

Oostenrijk
Grüner Veltliner | Ried Kitzbühel 23
Weingut Bauer

Grüner Veltliner | Ried Kitzbühel 23

Oostenrijk, Niederösterreich

De wijngaarden van deze Grüner Veltliner zijn allemaal ouder dan 30 jaar, wat betekent dat de opbrengst van de wijnstokken aanzienlijk en continu afneemt. Als gevolg hiervan hebben de druiven een intenser en complexer aroma. De frisse zuurgraad en kruidigheid zorgen voor een veelzijdige en loepzuivere wijn die goed samengaat met zowel lichte als wat pittigere gerechten.

€ 12,90

 

4. Masseria Pietrosa Primavoce "Malvasia - Sauvignon Blanc"

Smaakprofiel: Levendige aroma's van tropisch fruit zoals ananas en perzik, met verfrissende tonen van limoen en kruisbes. Een verfijnde zuurgraad zorgt voor een frisse en levendige smaakbeleving.

Waarom klanten ervan houden: De harmonieuze combinatie van Malvasia en Sauvignon Blanc druiven, de fruitige en aromatische complexiteit, en de verfrissende stijl die perfect is voor zomerse dagen. Het biedt een uitnodigende en toegankelijke wijnervaring.

Perfect bij: Salades, gegrilde visgerechten en milde kazen. De levendige fruitaroma's en frisse zuurgraad vullen goed aan bij de lichte en smaakvolle kenmerken van deze gerechten.

 

Italië
Primavoce "Malvasia - Sauvignon blanc" | Salento
Masseria Pietrosa

Primavoce "Malvasia - Sauvignon blanc" | Salento

Italië, Puglia

Een sappige witte wijn uit de hiel van Italië. De heerlijke mix van fruitige aroma's en de rijke smaak in de mond getuigen van een geslaagd huwelijk van de druiven Sauvignon blanc en Malvasia.

€ 8,90

 

5. Casas des Bosque - Carmenère Reserva 

Smaakprofiel: Intense aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen en kruidige tonen zoals peper en paprika. Medium body met zachte tannines en een rokerige, langdurige afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De rijke, diepe smaken van de Carmenère-druif, de kenmerkende kruidigheid en de soepele textuur. De wijn biedt een uitstekende balans tussen fruitigheid en kruidigheid, wat het tot een favoriet maakt voor liefhebbers van complexe rode wijnen.

Perfect bij: Gegrild vlees, pasta met rijke sauzen en gerijpte kazen. De kruidige tonen en zachte tannines complementeren goed de hartige en volle smaken van deze gerechten.

 

Chili
Carmenère Reserva | Chili
Score
VIVINO
3.8
Casas des Bosque

Carmenère Reserva | Chili

Chili, Central Valley

Carmenère is de typische druif voor kwaliteitsvolle rode wijnen uit Chili. Het wijndomein Casas del Bosque werd enkele jaren geleden uitgeroepen tot beste wijndomein van Chili en brengt hier een rode wijn die een rijping van 10 maanden op eikenhouten vaten ondergaat.

VIVINO 3.8
€ 12,40

 

6. Château La Martinette - Reflets d'Argent 

Smaakprofiel: Elegant met aroma's van rood fruit zoals aardbeien en frambozen, gecombineerd met florale tonen en een hint van kruiden. De tannines zijn fijn en de afdronk is soepel en lang.

Waarom klanten ervan houden: De verfijnde smaak en elegante structuur, de zorgvuldige vinificatie van Château La Martinette, en de evenwichtige mix van fruit en florale aroma's. Het is een wijn die veelzijdigheid biedt en zeer gewaardeerd wordt door kenners.

Perfect bij: Gegrilde groenten, lamsvlees en zachte kazen. De delicate fruitigheid en fijne tannines vullen goed aan bij de subtiele en gevarieerde smaken van deze gerechten.

 

Frankrijk
Reflets d'Argent 2019
Score
VIVINO
4.6
Biologisch
Château La Martinette

Reflets d'Argent 2019

Frankrijk, Côtes de Provence

Deze cuvée weerspiegelt de volledige creativiteit en know-how van Château La Martinette. Het is samengesteld uit een blend van drie typische druivensoorten uit de Provence: één voor de structuur, één voor de frisheid en één voor de finesse. De druiven zijn afkomstig van de oudste percelen van het domein en geven betekenis aan het klei-kalksteen terroir.

VIVINO 4.6
€ 31,10

 

7. Château Les Hauts-Conseillants - Lalande de Pomerol 

Smaakprofiel: Rijke aroma's van zwarte kersen, cassis en pruimen, met hints van cederhout en tabak. Volle body met stevige, maar goed geïntegreerde tannines en een lange, fluweelzachte afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De complexiteit en diepte van de smaken, de zorgvuldige wijnbereiding van Château Les Hauts-Conseillants, en de harmonieuze balans tussen fruit en houttonen. Het biedt een luxueuze en bevredigende wijnervaring, perfect voor liefhebbers van klassieke Bordeaux-wijnen.

Perfect bij: Gegrild rood vlees, wildgerechten en gerijpte kazen. De rijke fruitigheid en stevige tannines vullen goed aan bij de volle en intense smaken van deze gerechten.

 

Frankrijk
Lalande de Pomerol 2020
€ 26,00

 

8. Pierre Gaillard - Domaine Madeloc "Tremadoc"

Smaakprofiel: Levendige aroma's van citrus, witte perzik en bloesem, met minerale en zilte nuances. Medium body met een verfrissende zuurgraad en een elegante, lange afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De frisse en complexe smaak, de zorgvuldige wijnbereiding door Pierre Gaillard, en de unieke invloed van het Collioure-terroir. De wijn biedt een uitstekende balans tussen fruitigheid, mineraliteit en zuurgraad, wat het bijzonder aantrekkelijk maakt.

Perfect bij: Zeevruchten, gegrilde visgerechten en lichte salades. De levendige zuren en minerale tonen complementeren perfect de delicate en verse smaken van deze gerechten.

 

Frankrijk
Domaine Madeloc "Tremadoc" | Collioure
Score
VIVINO
3.9
Pierre Gaillard

Domaine Madeloc "Tremadoc" | Collioure

Frankrijk, Languedoc - Roussillon

Sublieme, witte wijnen op basis van Grenache gris, Roussanne et Vermentino. De wijngaarden zijn bezaaid met schist en torenen hoog uit boven de Middellandse Zee. In deze wijn laat Pierre Gaillard het terroir echt spreken. 

VIVINO 3.9
€ 24,40

 

9. Château Les Donats Rosé

Smaakprofiel: Verfijnde aroma's van aardbeien, frambozen en rozenblaadjes, met een vleugje citrus. Licht en fris met een levendige zuurgraad en een verfrissende afdronk.

Waarom klanten ervan houden: De delicate en fruitige smaak, de elegante en lichte structuur, en de perfect uitgebalanceerde frisheid. Het is een veelzijdige rosé die ideaal is voor zomerse dagen en informele bijeenkomsten.

Perfect bij: Salades, gegrilde groenten en lichte zeevruchtengerechten. De frisse zuren en fruitige tonen vullen uitstekend de lichte en frisse smaken van deze gerechten aan.

 

Frankrijk
DONATS Rosé | Bergerac
Château Les Donats

DONATS Rosé | Bergerac

Frankrijk, Sud-Ouest

Een volle, fruitige rosé op basis van Malbec en Cabernet uit het zuidwesten van Frankrijk. Reeds 30 jaar geleden nestelden deze Belgische wijnmakers zich in het hart van de Périgord om karaktervolle, toegankelijke wijnen te vervaardigen. Deze wijn is daar een uitstekend voorbeeld van. Ideaal voor als aperitief, een salade of bij een barbecue.

€ 9,60

 

Bij Qualivino zijn we gepassioneerd over het delen van onze liefde voor wijn met jou. Onze best verkochte wijnen zijn een testament aan de kwaliteit en diversiteit die we aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een elegante rode wijn voor een speciaal diner, een verfrissende witte wijn voor een zomerse dag, of een bijzondere fles om te vieren, je vindt het bij ons. We nodigen je uit om deze topfavorieten zelf te ontdekken en je eigen wijnreis te vervolgen. Vergeet niet om je ervaringen en favorieten met ons te delen - we horen graag van onze klanten! Proost op vele heerlijke momenten met de wijnen van Qualivino!