Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Reflets d'Argent 2019
Score
VIVINO
4.6
Biologisch
Château La Martinette

Reflets d'Argent 2019

Deze cuvée weerspiegelt de volledige creativiteit en know-how van Château La Martinette. Het is samengesteld uit een blend van drie typische druivensoorten uit de Provence: één voor de structuur, één voor de frisheid en één voor de finesse. De druiven zijn afkomstig van de oudste percelen van het domein en geven betekenis aan het klei-kalksteen terroir.

€ 31,00
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Reflets d'Argent 2019
Château La Martinette

Reflets d'Argent 2019

€ 31,00
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Beoordelingen
  • VIVINO
    4.6
  • Wine Enthousiast
    92/100
Proefnotitie

De aroma's in de neus doen denken aan rijpe rode bosvruchten in combinatie met exotische kruiden zoals muskaat. De wijn is sappig en vol van smaak vanaf de eerste aanzet. De kalkrijke bodems geven deze wijn zijn typische lange en minerale (licht zoute) afdronk.

Lekker bij
  • Aperitief
  • Asperges
  • Salades
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Floraal
Mineraal
Body
Soepel
Specificaties
  • Jaartal
    2019
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    13,0%
  • Bewaarpot.
    2022 - 2025
  • Serveertemp.
    8°C - 10°C
  • Wijnbouw
    Biologisch
  • Artikelcode
    CPV02219
Het domein
  • Land
    Frankrijk
  • Wijnstreek
    Côtes de Provence
  • Appellatie
    Côtes de Provence
  • Domein
    Château La Martinette
  • Druiven
    40% Cinsault | 40% Grenache / Garnatxa negra | 20% Vermentino/rolle
Côtes de Provence
Over het land

Als men aan wijn denkt, denken de meeste mensen nog steeds aan Frankrijk als het wijnland bij uitstek. Met gerenommeerde historische regio's als de Bordeaux, Bourgogne & de Rhône vormt Frankrijk toch de basis van de classificatie van wijn. Zoveel wijntechnieken, kennis, druivenrassen & stijlen vormen de basis van de wijnbouw in andere landen. Door de verscheidenheid aan ondergrond, klimaat, druif en methoden kan je als wijnliefhebber altijd wel iets vinden. Vergeet daarbij ook zeker de minder bekende regio's, zoals het Zuidwesten, de Languedoc of de Elzas niet. 

Over de wijnstreek

Côtes de Provence AOC is de grootste appellatie van de Provence wijnstreek. Het beslaat ongeveer 20.000 hectare wijngaarden. Hoewel het ook rode en witte wijn omvat, is ongeveer 80 procent van de productie van de Côtes de Provence rosé. Deze wordt voornamelijk gemaakt van druivenrassen Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault plus de typisch Provençaalse blauwe druif Tibouren.

Over de appellatie

Côtes de Provence AOC is de grootste appellatie van de Provence wijnstreek. Het beslaat ongeveer 20.000 hectare wijngaarden. Hoewel het ook rode en witte wijn omvat, is ongeveer 80 procent van de productie van de Côtes de Provence rosé. Deze wordt voornamelijk gemaakt van druivenrassen Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault alsook de typisch Provençaalse blauwe druif Tibouren.

Over het wijndomein

Château La Martinette, een van de oudste wijndomeinen in de Provence, ligt tussen Marseille en Nice, vlakbij Lorgues. Het landgoed van 400 hectare, omringd door bossen, lavendel, olijfbomen en een wijngaard van 50 hectare, beleeft sinds 2012 een renaissance met wijntoerismeprojecten. De wijnstokken worden biologisch verbouwd en sommige zijn biodynamisch om de biodiversiteit te behouden. Het domein produceert wijnen in de appellation Côtes de Provence, met een grote verscheidenheid aan traditionele druivenrassen. De druiven worden van begin tot eind met zwaartekracht verwerkt om de integriteit van de druiven te behouden. Naast de wijngaarden heeft La Martinette een olijfgaard, lavendelvelden en een boomgaard, die allemaal bijdragen aan de biologische diversiteit van het landgoed.

Extra omschrijving

De druiven worden zorgvuldig geoogst bij zonsopgang en vervolgens zachtjes geperst als geheel tros om alleen de beste en meest delicate sappen te extraheren. De fermentatie vindt plaats in 500L vaten. De wijnen worden gedurende 8 maanden op volledige gistresten gerijpt voordat ze worden gebotteld. Deze bijzonderheid brengt complexiteit en originaliteit in onze wijn. Vervolgens wordt de wijn nog eens 6 maanden extra in de kelder gerijpt voordat hij te koop wordt aangeboden.

Prijslijst aanvragen