Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Santanella | Sicilië 2022
Score
VIVINO
3.8
5+1
Mandrarossa

Santanella | Sicilië 2022

Santanella is een intrigerende witte wijn van Mandrarossa. Het is een blend van de Siciliaanse druif Fiano (70%) met de Franse Chenin Blanc (30%). Deze twee druivensoorten komen samen op Sicilië en resulteren in een elegante wijn boordevol geur en mineraliteit.

Niet beschikbaar
Dit artikel is momenteel niet in stock.
Hou mij op de hoogte
Santanella | Sicilië 2022
Mandrarossa

Santanella | Sicilië 2022

Niet beschikbaar
Dit artikel is momenteel niet in stock.
Hou mij op de hoogte
Beoordelingen
  • VIVINO
    3.8
Proefnotitie

Santanella heeft een strogele kleur met gouden schitteringen. In de geur ontdek je rijpe vruchten, amandelen en hazelnoten. De smaak is intens en vol, met een aangename mineraliteit en een frisse, lange afdronk.

Deze wijn is perfect bij pasta met scampi's en pistachenoten, wit vlees, gegrilde groenten of typische Siciliaanse gerechten zoals 'beccafico a modo mio' of 'caponata'.

Lekker bij
  • Antipasta
  • Gegrilde groenten
  • Pasta
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Kruidig
Houtrijping
Body
Soepel
Aciditeit
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2021
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    14,0%
  • Bewaarpot.
    2021 - 2025
  • Serveertemp.
    8°C - 10°C
  • Artikelcode
    ITW05222
Het domein
  • Land
    Italië
  • Wijnstreek
    Sicilië
  • Appellatie
    Sicilia
  • Domein
    Mandrarossa
  • Druiven
    Fiano | Chenin blanc
Sicilië
Meer over deze wijn

De wijngaarden van Mandrarossa liggen op heuvels met zicht op de Middellandse Zee, genietend van de warme Siciliaanse zon. De bodem is rijk aan mineralen dankzij de vulkanische activiteit in de regio. 

Over het land

Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber! 

Over de wijnstreek

Sicilië, het thuisland van de iconische versterkte Marsala, is het zuidelijkste wijngebied van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Al meer dan 2500 jaar is het een belangrijk centrum van de mediterrane wijnbouw. De bodems van Sicilië, en de bergen waar ze vandaan kwamen, zijn van bijzonder belang als het gaat om het bestuderen van de wijnbouw van het eiland. De Etna, de torenhoge stratovulkaan, domineert de oostelijke skyline van het eiland en is verantwoordelijk voor de mineraalrijke, donkere bodems die de Etna DOC-wijngaarden kenmerken. Wijnstokken worden nu hoger op de vulkanische hellingen geplant, om te profiteren van de koelere lucht en rijkere bodems daar.

Over het wijndomein

Mandrarossa, opgericht in 1999 na meer dan twintig jaar terroironderzoek, is de belichaming van een nieuw en innovatief Sicilië. Het gaat om het herdefiniëren van traditie, het bewaren van oude schatten op nieuwe manieren en het ontdekken van nieuwe facetten van het potentieel van het land. Dit wijnhuis vertegenwoordigt een onverwachte kant van Sicilië, waar innovatie staat voor het creëren van een unieke identiteit voor Siciliaanse wijnen. De reis begon met de zorgvuldige selectie van ideale combinaties van druivenrassen en terroir. Het constante streven naar innovatie leidde tot experimenten met micro-vinificatie en de introductie van onderscheidende wijnen, sommige ongeëvenaard in Sicilië. In 2014 onthulde een diepgaand onderzoek naar kalkbodems met een team van experts het potentieel van specifieke microterroirs in twee geselecteerde "contrade", wat resulteerde in uitzonderlijke wijnen. Mandrarossa's innovatie is geworteld in onderzoek, traditie en de essentie van Siciliaans terroir.

Extra omschrijving

De druiven worden na de oogst kortstondig ingeweekt op lage temperatuur. Hierdoor worden de aroma's geconcentreerd. Daarna fermenteert de wijn op lage temperatuur. De Fiano rijpt vervolgens 4 maanden op barriques (eikenhouten vaten), wat zorgt voor extra structuur. De Chenin Blanc rijpt op roestvrijstalen tanks om zijn frisheid te bewaren.

Prijslijst aanvragen