Cavadiserpe | Sicilia 2020
Fascinerende wijn op basis van twee zeer verschillende druivensoorten: Alicante Bouchet en Merlot. De wijngaarden liggen op heel interessante kalkrijke bodems in het zuiden van Sicilië. Hetgeen zich vertaalt in een smeuïge rode wijn met veel karakter.
Cavadiserpe | Sicilia 2020
Proefnotitie
Aroma's van pruimen met lichte ondertoon van kruiden en specerijen zoals tijm en zoethout. Een gestructureerde wijn die getuigt van finesse en een harmonieuze blend tussen twee druivensoorten. Aangename, volle tannines verzekeren de structuur in de mond.
Lekker bij
- Mediterrane gerechten
- Vlees (lamsvlees)
Specificaties
-
Jaartal
2020 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
14,0% -
Bewaarpot.
2023 - 2029 -
Serveertemp.
16°C - 18°C -
Artikelcode
ITR04220
Het domein
-
Land
Italië -
Wijnstreek
Sicilië -
Appellatie
Sicilia -
Domein
Mandrarossa -
Druiven
60% Alicante Bouschet | 40% Merlot
Over het land
Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber!
Over de wijnstreek
Sicilië, het thuisland van de iconische versterkte Marsala, is het zuidelijkste wijngebied van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Al meer dan 2500 jaar is het een belangrijk centrum van de mediterrane wijnbouw. De bodems van Sicilië, en de bergen waar ze vandaan kwamen, zijn van bijzonder belang als het gaat om het bestuderen van de wijnbouw van het eiland. De Etna, de torenhoge stratovulkaan, domineert de oostelijke skyline van het eiland en is verantwoordelijk voor de mineraalrijke, donkere bodems die de Etna DOC-wijngaarden kenmerken. Wijnstokken worden nu hoger op de vulkanische hellingen geplant, om te profiteren van de koelere lucht en rijkere bodems daar.
Over het wijndomein
Mandrarossa, opgericht in 1999 na meer dan twintig jaar terroironderzoek, is de belichaming van een nieuw en innovatief Sicilië. Het gaat om het herdefiniëren van traditie, het bewaren van oude schatten op nieuwe manieren en het ontdekken van nieuwe facetten van het potentieel van het land. Dit wijnhuis vertegenwoordigt een onverwachte kant van Sicilië, waar innovatie staat voor het creëren van een unieke identiteit voor Siciliaanse wijnen. De reis begon met de zorgvuldige selectie van ideale combinaties van druivenrassen en terroir. Het constante streven naar innovatie leidde tot experimenten met micro-vinificatie en de introductie van onderscheidende wijnen, sommige ongeëvenaard in Sicilië. In 2014 onthulde een diepgaand onderzoek naar kalkbodems met een team van experts het potentieel van specifieke microterroirs in twee geselecteerde "contrade", wat resulteerde in uitzonderlijke wijnen. Mandrarossa's innovatie is geworteld in onderzoek, traditie en de essentie van Siciliaans terroir.