Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Nero d'Avola | Sicilia 2022
Biologisch
Mandrarossa

Nero d'Avola | Sicilia 2022

De Nero d'Avola Costadune van Mandrarossa is een oogstrelende reflectie van de rijke Siciliaanse wijntraditie. Deze wijn is een eerbetoon aan de kracht en het karakter van Sicilië, gemaakt van 100% Nero d'Avola, een inheemse druivensoort die bekend staat om zijn volle, robuuste smaak.

Niet beschikbaar
Dit artikel is momenteel niet in stock.
Hou mij op de hoogte
Nero d'Avola | Sicilia 2022
Mandrarossa

Nero d'Avola | Sicilia 2022

Niet beschikbaar
Dit artikel is momenteel niet in stock.
Hou mij op de hoogte
Proefnotitie

Aroma's van kersen, pruimen, moerbeien en lichte kruiden. Een uiterst zachte en ronde wijn in de mond met aroma's van rijpe bosvruchten. De tannines zijn smeuïg en geven de wijn de nodige structuur.

Lekker bij
  • Antipasta
  • Charcuterie
  • Gevogelte
  • Mediterrane gerechten
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Kruidig
Body
Fris
Aciditeit
Laag Hoog
Tannine
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2022
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    13,5%
  • Bewaarpot.
    2023 - 2025
  • Serveertemp.
    16°C - 18°C
  • Wijnbouw
    Biologisch
  • Artikelcode
    ITR04022
Het domein
  • Land
    Italië
  • Wijnstreek
    Sicilië
  • Appellatie
    Sicilia
  • Domein
    Mandrarossa
  • Druiven
    100% Nero D' avola
Sicilië
Over het land

Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber! 

Over de wijnstreek

Sicilië, het thuisland van de iconische versterkte Marsala, is het zuidelijkste wijngebied van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Al meer dan 2500 jaar is het een belangrijk centrum van de mediterrane wijnbouw. De bodems van Sicilië, en de bergen waar ze vandaan kwamen, zijn van bijzonder belang als het gaat om het bestuderen van de wijnbouw van het eiland. De Etna, de torenhoge stratovulkaan, domineert de oostelijke skyline van het eiland en is verantwoordelijk voor de mineraalrijke, donkere bodems die de Etna DOC-wijngaarden kenmerken. Wijnstokken worden nu hoger op de vulkanische hellingen geplant, om te profiteren van de koelere lucht en rijkere bodems daar.

Over het wijndomein

Mandrarossa, opgericht in 1999 na meer dan twintig jaar terroironderzoek, is de belichaming van een nieuw en innovatief Sicilië. Het gaat om het herdefiniëren van traditie, het bewaren van oude schatten op nieuwe manieren en het ontdekken van nieuwe facetten van het potentieel van het land. Dit wijnhuis vertegenwoordigt een onverwachte kant van Sicilië, waar innovatie staat voor het creëren van een unieke identiteit voor Siciliaanse wijnen. De reis begon met de zorgvuldige selectie van ideale combinaties van druivenrassen en terroir. Het constante streven naar innovatie leidde tot experimenten met micro-vinificatie en de introductie van onderscheidende wijnen, sommige ongeëvenaard in Sicilië. In 2014 onthulde een diepgaand onderzoek naar kalkbodems met een team van experts het potentieel van specifieke microterroirs in twee geselecteerde "contrade", wat resulteerde in uitzonderlijke wijnen. Mandrarossa's innovatie is geworteld in onderzoek, traditie en de essentie van Siciliaans terroir.

Extra omschrijving

De wijngaarden van Mandrarossa, gelegen langs de idyllische zuidkust van Sicilië, genieten van een gevarieerd terroir dat bestaat uit kalkrijke bodems en diverse hoogten van 100 tot 400 meter boven zeeniveau. Deze unieke omstandigheden, versterkt door de nabijheid van de Middellandse Zee, creëren een perfecte habitat voor de Nero d'Avola druiven. De wijngaarden, met een plantdichtheid van 4.000 - 5.000 planten per hectare, worden zorgvuldig onderhouden met de Guyot-snoeimethode. Dit alles draagt bij aan het ontwikkelen van een wijn met een onderscheidend karakter en intensiteit.

Prijslijst aanvragen