Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €125,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Bourgogne Blanc | Chardonnay
Domaine Manuel Olivier

Bourgogne Blanc | Chardonnay

De rijping in roestvrijstalen tanks geeft deze witte Bourgogne een frisse, fruitige en florale neus. In de mond is de wijn vlot en soepel, met een aanhoudende smaak die de identiteit van de Chardonnay en de minerale eigenschappen van het terroir benadrukt.

€ 20,40
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Bourgogne Blanc | Chardonnay
Domaine Manuel Olivier

Bourgogne Blanc | Chardonnay

€ 20,40
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Proefnotitie

De wijn heeft aroma's van peer, witte perzik en vuursteen. In de mond is de aanzet fris en elegant, gevolgd door een mooie balans en de volle body van de Chardonnay. De afdronk is krachtig en mineraal, typisch voor het terroir.

Lekker bij
  • Gevogelte
  • Schaaldieren
  • Visgerechten
Smaakprofiel
Aroma’s
Fris fruit
Mineraal
Floraal
Body
Sappig
Zoetheid
Droog Zoet
Aciditeit
Laag Hoog
Tannine
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2022
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    13,0%
  • Bewaarpot.
    2024 - 2029
  • Serveertemp.
    10°C - 12°C
  • Artikelcode
    BGB05022
Het domein
  • Land
    Frankrijk
  • Wijnstreek
    Bourgogne
  • Domein
    Domaine Manuel Olivier
  • Druiven
    100% Chardonnay
Bourgogne
Over het land

Als men aan wijn denkt, denken de meeste mensen nog steeds aan Frankrijk als het wijnland bij uitstek. Met gerenommeerde historische regio's als de Bordeaux, Bourgogne & de Rhône vormt Frankrijk toch de basis van de classificatie van wijn. Zoveel wijntechnieken, kennis, druivenrassen & stijlen vormen de basis van de wijnbouw in andere landen. Door de verscheidenheid aan ondergrond, klimaat, druif en methoden kan je als wijnliefhebber altijd wel iets vinden. Vergeet daarbij ook zeker de minder bekende regio's, zoals het Zuidwesten, de Languedoc of de Elzas niet. 

Over de wijnstreek

Al meer dan 2000 jaar verbouwt men in Bourgogne druiven. Wijnbouw is hier dan ook een cultuur die de generaties overschrijdt. Deze regio wordt gekenmerkt door een zeer rijke geologische geschiedenis die resulteert in een lappendeken van verschillende ondergronden. Chardonnay en Pinot noir zijn twee nobele druivensoorten die de subtiliteit hebben om deze eigenschappen juist te vertalen in het glas.

Bourgogne is de wijnregio bij uitstek waar het begrip "terroir" pas echt tot leven komt. De combinatie van geologische breuklijnen, klimatologische factoren en eeuwen van menselijke wilskracht maken dat men hier enkele van de mooiste wijnen ter wereld kan terug vinden. 

Over het wijndomein

De familiewijngaard van Manuel Olivier bevindt zich in het gehucht Corboin, een gebied bekend om wijn en zwarte bessen, gelegen op de hooggebieden van Nuits-Saint-Georges en Vosne-Romanée.

Afkomstig uit een familie van vier generaties van boeren en landbouwers, toonde Manuel al op jonge leeftijd een bijzondere interesse en aanleg voor wijn. Hij werkte op de boerderij van zijn ouders, producenten van klein rood fruit en Cassis de Bourgogne, maar zijn ambities lagen elders. Op slechts 20-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste wijn. Vijf jaar later realiseerde hij zijn droom en vestigde zich als wijnmaker in het kleine gehucht waar hij was opgegroeid.

Hij begon bescheiden met enkele hectares wijngaarden in de Hautes Côtes de Nuits en bouwde het domein verder uit. Trouw aan zijn wortels blijft de familiewijngaard klein rood fruit produceren en organiseert men elke zomer een vrije pluk.

In 2005 verwierf het domein wijngaarden in de Côte de Nuits en in de Côte de Beaune. In de loop der jaren is het domein zo verder uitgegroeid en is het assortiment wijnen vervolledigd met regionale appellations, Crémants, Villages, Premiers Crus en Grands Crus.

Het maken van wijn begint voor Manuel Olivier met kwaliteitsdruiven, daarom werkt het domein nauwgezet en milieuvriendelijk. Om de gronden voor toekomstige generaties te behouden, doet men aan duurzame wijnbouw: het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt beperkt en er wordt gras gezaaid tussen de rijen wijnstokken om de ontwikkeling van micro-organismen in de bodem te bevorderen.

Prijslijst aanvragen