• 60 jaar ervaring
  • Klein- & Groothandel
  • Meer dan 500 wijnen
  • Wijnwinkel in Lier
  • +32(0)34890223
  • Openingstijden
  • Ma t/m Vrij 08:00 - 18:00
    Za 10:00 - 18:00
Geen producten gevonden...

Welke wijnen passen bij wild?

Van klein wild zoals gevogelte, hazen en konijnen tot groot wild zoals hert en everzwijn. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriet en bij elke favoriet hoort een wijn. Foodpairing zorgt ervoor dat je gerecht en jouw wijn één geheel worden en perfect elkaar kunnen aanvullen. Elk wildgerecht combineer je met een specifieke wijn. Hieronder lijsten we op welke wijn bij welk vleesgerecht hoort.

De bladeren vallen van de bomen, boswandelingen op zondag, de herfst is in het land. Als we aan herfst denken, denken we spontaan aan het wildseizoen. Van klein wild zoals gevogelte, hazen en konijnen tot groot wild zoals hert en everzwijn. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriet en bij elke favoriet hoort een wijn. Foodpairing zorgt ervoor dat je gerecht en jouw wijn één geheel worden en perfect elkaar kunnen aanvullen. Elk wildgerecht combineer je met een specifieke wijn. Hieronder lijsten we op welke wijn bij welk vleesgerecht hoort.

Wijn dat past bij hert

Van hertengebraad met een lekkere gratin van spruitjes en spek tot hertenfilet met braambessensaus. Wij raden bij hert onderstaande wijnen aan:


Château Prieuré Lichine "Confidences"
De Château Prieuré Lichine "Confidences" zorgt voor een combinatie van discrete aroma’s van rode vruchten en noties van munt en zwart fruit die perfect aansluiten bij gerechten met hert.

Domaine Cornu Camus "Les Charnières" Savigny Les Beaune 1er Cru 2014
De Domaine Cornu Camus "Les Charnières" Savigny Les Beaune 1er Cru 2014 is een elegante wijn met subtiele aroma’s van kleine, rode bosvruchten.

 

Wijn dat past bij everzwijn 

Een stoofpotje met everzwijn en veenbessen, een absolute klassieker die iedereen wel kan smaken. Ook hier passen klassieke wijnen bij:

Château Canon Pécresse - Canon Fronsac 2014
De Château Canon Pécresse - Canon F
ronsac 2014 past met zijn intense aroma’s van donker, rijp fruit zeer goed bij wildgerechten met everzwijn.

Landskroon Cabernet Sauvignon 2011
De Landskroon Cabernet Sauvignon 2011 heeft dan weer een zachte en fruitige smaak vanaf de aanzet in de mond in combinatie met evenwichtige tannines.

Wijn dat past bij haas

Gebraden haas, stoverij, hazenrug of hazenrugfilet: in alle vormen of kleuren kan dit wild perfect klaargemaakt worden. Dit gerecht kan perfect afgewerkt worden met deze selectie van wijnen:

Château Beau-Site Haut-Vignoble - Saint Estèphe 2011
De Château Beau-Site Haut-Vignoble - Saint Estèphe 2011 is een rode wijn die perfect past bij wild vlees zoals haas. Doo
r de levendige en karaktervolle smaak in de mond is dit voor ons een absolute favoriet voor het wildseizoen.

Valdaya - Ribera del Duero
De robijnrode Valdaya - Ribera del Duero is een krachtige wijn met een typische sappigheid en zachte tannines. Ook deze wijn past perfect bij wilde gerechten zoals hazenrug of hazenrugfilet.


Wijn dat past bij fazant

Fazant op klassieke wijze of met knolselderpuree en bospaddenstoelen. Met de feestdagen in zicht zal dit bij velen wel op tafel geserveerd worden. Maar welke wijnen combineer je nu met dit gerecht? Voor een wildgerecht met fazant stellen wij deze wijnen voor:

Château Lanbersac - Puisseguin Saint Émilion 2012
Aroma’s van geconfijte kersen met typische kruidige ondertoon van Merlot: dan hebben we het hier over de Château Lanbersac - Puisseguin S
aint Émilion 2012. Deze intens robijnrode wijn is een absolute aanrader voor gerechten met fazant.

Château Les Donats 'Panache' - Bergerac 2015 Rouge
Deze rode wijn die opvalt door zijn smeuïgheid in de mond is tegelijkertijd door zijn subtiele rijping van meer dan 18 maanden vol en verfijnd. Uitbundige aroma’s van pruimen en violet in combinatie met subtiele tinten van zoethout en chocolade zorgen voor een mooi samenspel met een wildgerecht zoals fazant.

 

Wijn dat past bij duif


Gebraden of gebakken, met zilveruitjes of met groene erwtjes: hoe je het ook klaarmaakt, de perfecte wijn bij dit soort wild is uitermate belangrijk. Foodpairing met deze wijnen:

Domaine Paul Misset - Chambolle-Musigny Les Condémènes 2013
Deze geraffineerde wijn in de mond met heldere, robijnrode kleur combineer je best met wildgerechten zoals duif. De evenwichtige en elegante tannine geven de wijn de nodige structuur en bewaarpotentieel.


Château Lamouroux - Graves 2010
Door diverse aroma’s van rood fruit, kruiden en lichte houttinten past deze donkerrode wijn perfect bij een gebraden of gebakken duif. Sappig en verfijnd met een aangename textuur met subtiele houtimpressies zorgen voor deze mooie combinatie.

Nu dat je weet welke wijn bij welk gerecht hoort, kan je alvast beginnen watertanden. Verbind de juiste ingrediënten met de bijpassende wijnen en zorg voor een spetterende herfstavond of een feestelijke kerstavond. Geniet ervan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media