
VIVINO
Timperosse | Sicilia
De Timperosse van Mandrarossa is een levendige en fruitige rode wijn uit Sicilië, die de zonovergoten terroirs van het eiland weerspiegelt. Met zijn sappige karakter en frisse zuren is dit een wijn die makkelijk drinkt en zich uitstekend leent als begeleider voor diverse gerechten. Het is een verassende wijn op basis van Petit Verdot met een diepe concentratie. De uitbundige aroma's van mediterrane kruiden en bosvruchten getuigen van een optimale rijping, die mee zorgt voor deze smeuïge wijn met geraffineerde tannines en een lange afdronk.

Timperosse | Sicilia
Beoordelingen
-
VIVINO
3,9/5 -
James Suckling
87/100
Proefnotitie
Intense, elegante aroma's van rijp rood fruit zoals moerbeien en pruimen. Subtiele tonen van mediterrane kruiden zoals rozemarijn en salie. Levendige, frisse wijn met zachte tannines. De wijn is uiterst vol van aanzet tot in afdronk en altijd met het nodige evenwicht.
Lekker bij
- Charcuterie
- Gevogelte
- Kazen (zacht)
- Mediterrane gerechten
- Pasta
Specificaties
-
Jaartal
2023 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
13,5% -
Bewaarpot.
2025 - 2028 -
Serveertemp.
16°C - 18°C -
Artikelcode
ITR04100
Het domein
-
Land
Italië -
Wijnstreek
Sicilië -
Appellatie
Sicilia -
Domein
Mandrarossa -
Druiven
100% Petit Verdot

Meer over deze wijn
Een frisse en toegankelijke wijnervaring, met rijke aroma's van rood fruit, zoals kersen en bramen. Deze Timperosse heeft een lichte body, maar is goed gestructureerd met een mooie zuurgraad die de smaak fris en levendig maakt. Dit is een wijn die elegantie en fruitigheid combineert, met een subtiele kruidigheid in de afdronk.
Over het land
Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber!
Over de wijnstreek
Sicilië, het thuisland van de iconische versterkte Marsala, is het zuidelijkste wijngebied van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Al meer dan 2500 jaar is het een belangrijk centrum van de mediterrane wijnbouw. De bodems van Sicilië, en de bergen waar ze vandaan kwamen, zijn van bijzonder belang als het gaat om het bestuderen van de wijnbouw van het eiland. De Etna, de torenhoge stratovulkaan, domineert de oostelijke skyline van het eiland en is verantwoordelijk voor de mineraalrijke, donkere bodems die de Etna DOC-wijngaarden kenmerken. Wijnstokken worden nu hoger op de vulkanische hellingen geplant, om te profiteren van de koelere lucht en rijkere bodems daar.
Over het wijndomein
Mandrarossa, opgericht in 1999 na meer dan twintig jaar terroironderzoek, is de belichaming van een nieuw en innovatief Sicilië. Het gaat om het herdefiniëren van traditie, het bewaren van oude schatten op nieuwe manieren en het ontdekken van nieuwe facetten van het potentieel van het land. Dit wijnhuis vertegenwoordigt een onverwachte kant van Sicilië, waar innovatie staat voor het creëren van een unieke identiteit voor Siciliaanse wijnen. De reis begon met de zorgvuldige selectie van ideale combinaties van druivenrassen en terroir. Het constante streven naar innovatie leidde tot experimenten met micro-vinificatie en de introductie van onderscheidende wijnen, sommige ongeëvenaard in Sicilië. In 2014 onthulde een diepgaand onderzoek naar kalkbodems met een team van experts het potentieel van specifieke microterroirs in twee geselecteerde "contrade", wat resulteerde in uitzonderlijke wijnen. Mandrarossa's innovatie is geworteld in onderzoek, traditie en de essentie van Siciliaans terroir.