Waarom zomerse wijnen?

Zomerse wijnen zijn een must-have voor warme dagen en zwoele nachten. Hun lichte, frisse en fruitige smaken maken ze ideaal voor elke zomerse gelegenheid. Of je nu een barbecue organiseert, een picknick plant of een tuinfeest geeft, onze zomerse wijnen passen perfect bij elke setting.

 

Frankrijk
Vin de Pays d'Oc Rosé 2023
5+1
Quvée

Vin de Pays d'Oc Rosé 2023

Frankrijk, Languedoc - Roussillon

Een leuke, toegankelijke wijn voor een scherpe prijs uit Languedoc-Roussillon. De ideale wijn voor tussendoor, als aperitief of bij lichte gerechten. Fruitigheid en drinkbaarheid op zijn best!

€ 7,70
Frankrijk
Vin de Pays d'Oc Blanc 2023
5+1
Quvée

Vin de Pays d'Oc Blanc 2023

Blanc
Frankrijk, Languedoc - Roussillon

Een leuke, fruitige wijn voor elke gelegenheid uit Languedoc-Roussillon. De ideale wijn voor tussendoor, als aperitief of bij lichte gerechten. Fruitigheid en drinkbaarheid op zijn best!

€ 7,40

 

Hoe kies je de beste zomerse wijn?

Het kiezen van de perfecte zomerse wijn hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hier zijn een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden:

  • Frisheid en zuurgraad: Kies voor wijnen met een hogere zuurgraad, zoals Sauvignon Blanc. Deze wijnen zijn verfrissend en dorstlessend.
  • Alcoholpercentage: Wijnen met een lager alcoholpercentage (rond de 12%) zijn lichter en makkelijker drinkbaar tijdens warme dagen.
  • Smaakprofiel: Zoek naar wijnen met tonen van citrus, groene appel, tropisch fruit of bessen. Deze smaken zijn verkwikkend en passen goed bij zomerse gerechten.
  • Serveertemperatuur: Witte wijnen en rosé's dienen gekoeld te worden geserveerd, terwijl lichte rode wijnen licht gekoeld ook heerlijk zijn.

 

Italië
Primitivo di Manduria 2022
5+1
Masseria Pietrosa

Primitivo di Manduria 2022

Italië, Puglia

Een intense wijn met aroma's van rijpe bosvruchten. Deze rode wijn uit de hiel van Italië wordt uitsluitend gemaakt van de lokale druivensoort Primitivo. Een smaakvolle wijn die kracht en body uitstraalt en menig wijnliefhebber kan bekoren.

€ 14,30
Spanje
Nucli Blanco | Valencia 2021
Biologisch
5+1
Neleman

Nucli Blanco | Valencia 2021

Speelse, frivole wijn uit de wijnregio rond Valencia. De blend van Sauvignon Blanc en Macabeu combineert frisse, zomerse aroma's van witte vruchten met een vleugje mineraliteit. Een leuke ontdekking en 100% biologisch.

€ 9,90

 

Onze aanraders

Bij Qualivino hebben we een zorgvuldig geselecteerd assortiment zomerse wijnen:

  • Verfrissende witte wijnen: Sauvignon Blanc en Alvariño zijn knisperend, fruitig en verkoelend. Perfect voor zomerse dagen.
  • Fruitige rosé's: Rosé wijnen uit de Provence of de Sud-Ouest bieden een elegante en subtiele smaakervaring. Ideaal voor zonnige middagen.
  • Lichte rode Wijnen: Beaujolais en Pinot Noir zijn uitstekend licht gekoeld te serveren. Perfect voor bij de barbecue.

 

Italië
Nero d'Avola | Sicilia 2023
Biologisch
5+1
Mandrarossa

Nero d'Avola | Sicilia 2023

Italië, Sicilië

De Nero d'Avola Costadune van Mandrarossa is een oogstrelende reflectie van de rijke Siciliaanse wijntraditie. Deze wijn is een eerbetoon aan de kracht en het karakter van Sicilië, gemaakt van 100% Nero d'Avola, een inheemse druivensoort die bekend staat om zijn volle, robuuste smaak.

€ 11,20
Italië
Becco Reale 'Pecorino' 2022
Score
VIVINO
3.8
Biologisch
5+1
Vigna Madre

Becco Reale 'Pecorino' 2022

Italië, Marche

Deze wijn belichaamt de ziel van het wijndomein Vigna Madre. Zo is, vanuit de uitgebreide ervaring en de diepe innovatiegeest van deze wijnmakersfamilie Di Carlo, de biologische Pecorino "Becco Reale" ontstaan, een veganistische wijn. Het resultaat is een smaakvolle, pure wijn met volle smaken en veel evenwicht. Een pure, levendige wijn!

VIVINO 3.8
€ 16,10

 

Zomerse Wijnen en Gerechten

Onze zomerse wijnen zijn perfect te combineren met lichte zomerse gerechten zoals salades, gegrilde vis, gegrilde groenten en wit vlees. Een glas knisperende Sauvignon Blanc naast een frisse salade of een subtiele Provence rosé bij gegrilde vis maakt je zomerse maaltijd compleet.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek ons ruime assortiment en vind de perfecte zomerse wijn om van elke zonnige dag een feestje te maken. Cheers op een heerlijke zomer met Qualivino

 

WIJNBOX | Zomerwijnen

WIJNBOX | Zomerwijnen

Geniet van de zomer met deze exclusieve wijnbox, samengesteld voor zonnige dagen! Ontdek een heerlijke selectie van witte, rode en rosé wijn uit diverse regio's en landen. Perfect voor elke zomerse gelegenheid en om nieuwe smaken te ontdekken. Cheers op een stralende zomer!

€ 69,00