Het klimaat en de weersomstandigheden waren dit jaar perfect voor de Bordeaux-wijnen. De druiven hebben in ideale omstandigheden kunnen rijpen, waardoor de wijnen een perfecte balans van fruitigheid, tannines en zuurgraad hebben. Dit resulteert in wijnen van topkwaliteit die jouw smaakpapillen zullen doen dansen.

Als je op zoek bent naar wijnen die de tand des tijds kunnen doorstaan, dan zijn deze primeurs echt iets voor jou. Ze hebben de potentie om over de jaren heen alleen maar beter te worden en zijn een waardevolle aanvulling op jouw collectie.

Bij Qualivino zijn we gepassioneerd door de wijnen die we selecteren en we willen graag deze passie met jou delen. Als je op de hoogte wilt blijven van onze primeuraanbiedingen en andere opwindende wijnevenementen, raden we je aan om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de wijnwereld en mis je geen enkele kans om te genieten van de beste wijnen die er zijn.

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij zijn over de Bordeaux primeurs van 2022 en dat je ons vergezelt bij het ontdekken van deze heerlijke wijnen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of meer informatie wilt. 

Download hier de lijst met beschikbare wijnen

Waarom is 2022 zo geslaagd?

Het jaar 2022 wordt beschouwd als een zeer succesvol jaar voor de Bordeaux-wijnen om verschillende redenen. Ten eerste was het weer dit jaar bijzonder gunstig voor de wijngaarden in Bordeaux. De lente was mild en nat, wat zorgde voor een vroege start van het groeiseizoen, en de zomer was droog en warm, met enkele regenbuien op het juiste moment. Dit zorgde voor een gezonde groei van de druiven en een gelijkmatige rijping van de trossen.

Bovendien werden de wijngaarden dit jaar ook minder getroffen door ziekten en plagen. Dit betekent dat de wijnboeren minder chemische bestrijdingsmiddelen hebben hoeven te gebruiken, waardoor de wijnen minder kunstmatige stoffen bevatten en natuurlijker zijn.

Een ander aspect dat bijdraagt ​​aan de hoge kwaliteit van de 2022 primeurs is de focus van de wijnmakers op de kwaliteit van de druiven. Door het gebruik van technieken zoals handmatige oogst en zorgvuldige selectie van de druiven, hebben de wijnmakers zich gericht op het maken van wijnen van topkwaliteit, met een perfecte balans tussen fruitigheid, tannines en zuurgraad.

Al deze factoren samen hebben gezorgd voor uitzonderlijke primeurs van 2022, die zich onderscheiden door hun diepte, complexiteit en elegantie. Deze wijnen hebben de potentie om uit te groeien tot enkele van de beste Bordeaux-wijnen die er zijn en zijn zeker de moeite waard om te ontdekken.

Hebben de grote bosbranden van deze zomer een invloed op de kwaliteit van de wijnen?

De bosbranden die hebben plaatsgevonden in de regio's rondom Bordeaux hebben inderdaad een impact gehad op sommige wijngaarden en wijnboeren, maar over het algemeen lijkt het erop dat de impact op de 2022 primeurs relatief beperkt is gebleven.

Hoewel sommige wijngaarden zijn getroffen door de bosbranden, zijn de meeste daarvan niet in de buurt van de belangrijkste wijngebieden in Bordeaux. Bovendien hebben veel wijnboeren zich goed voorbereid op dergelijke omstandigheden en hebben ze maatregelen genomen om de schade te beperken, zoals het creëren van brandgangen rond hun wijngaarden.

Het is echter mogelijk dat sommige wijngaarden toch zijn aangetast, en dat de druiven van deze wijngaarden mogelijk een minder goede kwaliteit hebben dan de druiven van andere wijngaarden. Het is aan de wijnboeren om dit te bepalen en te beslissen of ze deze druiven wel of niet gebruiken in hun primeurs.

Over het algemeen lijkt het er echter op dat de impact van de bosbranden op de 2022 primeurs niet significant is, en dat deze wijnen nog steeds van uitstekende kwaliteit zijn.