• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,8115 Beoordelingen

    18 / Sep / 2019

    Tijd voor de druivenoogst

    Je druiven oogsten is iets waar je lang naar uitkijkt. Het is dus ook heel belangrijk dat je dit op tijd doet. Als je hier te lang mee wacht zullen ze openbarsten of opgegeten worden door vogels en insecten zoals wespen. Wij leggen je graag uit hoe je ervoor kan zorgen dat je op tijd aan je oogst begint.

    Tijd voor de druivenoogst
    WIJNBLOG

    Je druiven oogsten is iets waar je lang naar uitkijkt. Het is dus ook heel belangrijk dat je dit op tijd doet. Als je hier te lang mee wacht zullen ze openbarsten of opgegeten worden door vogels en insecten zoals wespen. Wij leggen je graag uit hoe je ervoor kan zorgen dat je op tijd aan je oogst begint.

    Omstandigheden

    Of je druif klaar is om te oogsten hangt eerst en vooral af van druif tot druif. Het druivenras en de weersomstandigheden hebben dus een heel grote invloed op het ideale moment van je druivenoogst. Bijna alle druivensoorten zijn rijp tussen half september en half oktober. Wanneer de weersomstandigheden gunstig waren met veel zon is het vanzelfsprekend dat de druiven eerder rijp zullen zijn.

     

    Proeven

    De simpelste manier om te ontdekken of je druiven rijp zijn, is door ze te proeven. Je kan gerust een druif van je druiventros plukken en deze proeven. Wanneer je bestrijdingsmiddelen gebruikt hebt, zal je wel eerst je druiven moeten wassen om de middelen af te spoelen. Wanneer je normaal zoete druiven hebt en dit is nog niet het geval wanneer je ze proeft, wacht je best nog even om te laten rijpen. Dit kan enkele dagen duren of zelf weken afhankelijk van het weer.

     

    Oogsten

    Vanaf half september tot half oktober zullen de meeste druiven klaar zijn om geoogst te worden. Wanneer je gezond wil oogsten moet je dit bij droog en zonnig weer doen. Verwijder dan ook direct de aangetaste en opengebarsten druiven. De goede druiven kan je plukken met een snoeischaar of bloemenschaar. Na het plukken moet je ze goed bewaren en ze zo snel mogelijk eten of verwerken tot sap of wijn. Veel succes!

     

    Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel in Lier.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Cool Climate Wines
      04 / Jan / 2023

      18 / Sep / 2019

      Cool Climate Wines

    • Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?
      19 / Dec / 2022

      18 / Sep / 2019

      Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?

    • Wat is mineraliteit in wijn?
      07 / Dec / 2022

      18 / Sep / 2019

      Wat is mineraliteit in wijn?

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      07 / Dec / 2022

      18 / Sep / 2019

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Decanteren of karafferen
      07 / Dec / 2022

      18 / Sep / 2019

      Decanteren of karafferen

    • Hoe proef je dat je wijn niet goed is?
      14 / Nov / 2022

      18 / Sep / 2019

      Hoe proef je dat je wijn niet goed is?

    • Hoe bewaar je wijn het allerbeste?
      04 / Oct / 2022

      18 / Sep / 2019

      Hoe bewaar je wijn het allerbeste?

    • Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?
      31 / May / 2022

      18 / Sep / 2019

      Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?

    • Welke wijn bij asperges?
      08 / Apr / 2022

      18 / Sep / 2019

      Welke wijn bij asperges?

    • Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?
      06 / Apr / 2022

      18 / Sep / 2019

      Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »