Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Tijd voor de druivenoogst

18 Sep 2019

Je druiven oogsten is iets waar je lang naar uitkijkt. Het is dus ook heel belangrijk dat je dit op tijd doet. Als je hier te lang mee wacht zullen ze openbarsten of opgegeten worden door vogels en insecten zoals wespen. Wij leggen je graag uit hoe je ervoor kan zorgen dat je op tijd aan je oogst begint.

Omstandigheden

Of je druif klaar is om te oogsten hangt eerst en vooral af van druif tot druif. Het druivenras en de weersomstandigheden hebben dus een heel grote invloed op het ideale moment van je druivenoogst. Bijna alle druivensoorten zijn rijp tussen half september en half oktober. Wanneer de weersomstandigheden gunstig waren met veel zon is het vanzelfsprekend dat de druiven eerder rijp zullen zijn.

 

Proeven

De simpelste manier om te ontdekken of je druiven rijp zijn, is door ze te proeven. Je kan gerust een druif van je druiventros plukken en deze proeven. Wanneer je bestrijdingsmiddelen gebruikt hebt, zal je wel eerst je druiven moeten wassen om de middelen af te spoelen. Wanneer je normaal zoete druiven hebt en dit is nog niet het geval wanneer je ze proeft, wacht je best nog even om te laten rijpen. Dit kan enkele dagen duren of zelf weken afhankelijk van het weer.

 

Oogsten

Vanaf half september tot half oktober zullen de meeste druiven klaar zijn om geoogst te worden. Wanneer je gezond wil oogsten moet je dit bij droog en zonnig weer doen. Verwijder dan ook direct de aangetaste en opengebarsten druiven. De goede druiven kan je plukken met een snoeischaar of bloemenschaar. Na het plukken moet je ze goed bewaren en ze zo snel mogelijk eten of verwerken tot sap of wijn. Veel succes!

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel in Lier.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter