• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,828 Beoordelingen

CORONA UPDATE : WIJ BLIJVEN OPEN

    Reheul David - 20 / Feb / 2018

    Het verhaal achter Pousse Rapière en Château Monluc

    Château Monluc met zijn rijke maar ook boeiende geschiedenis. Dit huis dat in het heden bekent staat voor zijn Likeur op basis van Armagnac en bittere sinaasappel. Dit in combinatie met de schuimwijn op Méthode Traditionelle Vin Sauvage.

    Het verhaal achter Pousse Rapière en Château Monluc
    WIJNBLOG

    Een geheim recept uit Gascogne

    Deze week stellen we graag een bijzondere likeur aan u voor. De Pousse Rapière van Monluc is een likeur gemaakt op basis van bittere sinaasappel en Armagnac. Dit brouwsel kent zijn eerste productie in de jaren 60 door de wijnmaker René Lassus. Hij wordt aanzien als de grondlegger van dit exclusieve product. Een recept dat nog steeds geheim wordt gehouden en in het bezit is van Château Monluc.


    De schuimwijn van Château Monluc dat eveneens gemaakt is van dezelfde druivensoort als van de Armagnac, Ugni Blanc, is de perfecte match met de likeur. Deze is gemaakt op de Méthode traditionelle. En door het gebruik van dezelfde druif behouden we mooi de identiteit van de 2 producten in de cocktail.

    De bekende cocktail uit de Gascogne op basis van Armagnac, sinaasappel en schuimwijn heeft een rijke geschiedenis.

    De naam van deze drank is niet toevallig gekozen, maar verwijst naar de rijke geschiedenis van de regio. In de 16e eeuw waren de soldaten uit de Gascogne zeer vakkundig met de Rapière. Dit is een zeer fijn zwaard dat werd gebruikt in de oorlog in Italië. Dit was een zwaard dat werd hanteert om aan te vallen met de punt naar voren. Het werd gebruikt door de troepen van Karel V en werd zo de voorvader van het musketierszwaard. Dit zwaard zal ook steeds terugkomen op de etiketten en de glazen van Monluc.

    Bij de glazen zal dit een dubbele betekenis hebben. Eerst naar de geschiedenis, maar ook naar de hoeveelheid Pousse Rapière en Vin Sauvage.

    De Likeur wordt ingegoten tot aan de punt van het zwaard. Dit wordt aangevuld met de schuimwijn tot aan het einde van het zwaard. Dat is de juiste hoeveelheid, dit is gelijk aan 1 deel Pousse Rapière en 6 delen Vin Sauvage.

    Werk uw glas af met enkele slierten sinaasappelzeste.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Phylloxera
      07 / May / 2020

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Phylloxera

    • 25 jaar wijn van Château Les Donats
      11 / Dec / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      25 jaar wijn van Château Les Donats

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      21 / Oct / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Tijd voor de druivenoogst
      18 / Sep / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Tijd voor de druivenoogst

    • Nieuwe en oude druivensoorten
      24 / Aug / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Nieuwe en oude druivensoorten

    • Mosselwijnen voor jouw mosselfeest
      13 / Aug / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Mosselwijnen voor jouw mosselfeest

    • De top 5 van beste dessertwijnen
      19 / Jul / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      De top 5 van beste dessertwijnen

    • "Rosé", de ster van de zomer
      12 / Jul / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      "Rosé", de ster van de zomer

    • 4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie
      09 / Jul / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      4 bestemmingen voor jouw perfecte wijnvakantie

    • Wijn met Camembert
      05 / Jul / 2019

      Reheul David - 20 / Feb / 2018

      Wijn met Camembert

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »