Met trots en vakmanschap heeft Wijndomein Janin zichzelf verheven tot de hoogste rangen van de wijnwereld. Als bekroning van hun ongeëvenaarde inzet en toewijding is het domein onlangs uitgeroepen tot de Beste Wijnmaker uit Beaujolais door niemand minder dan de befaamde Revue de Vin de France. In een regio doordrenkt van wijntradities, belichaamt dit domein dat teruggaat tot in 1918 de essentie van talent, toewijding en discretie in elk aspect van hun wijnproductie.

De Janin-familie heeft zichzelf op unieke wijze gepositioneerd door een benadering van wijnbereiding en assemblage te hanteren die nauwgezet en innovatief is. De vijfde generatie, geleid door Éric Janin, heeft het pad gevolgd dat door hun voorouders is uitgestippeld en heeft een stempel gedrukt op de regionale stijl. Een opvallende keuze is het verlengen van fermentaties bij verhoogde temperaturen, wat resulteert in wijnen die zowel fluweelzacht als harmonieus zijn: een weerspiegeling van de diepgaande kennis die ze hebben vergaard.

Deze prestigieuze titel van Beste Wijnmaker uit Beaujolais onderstreept de buitengewone prestaties van Wijndomein Janin. Hun ongeëvenaarde beheersing van elk detail, van het selecteren van de juiste wijnstokken tot het vakkundig samenvoegen van percelen en het in de schijnwerpers plaatsen van het betoverende "Les Greneriers" terroir, toont aan dat niets aan het toeval wordt overgelaten. De erkenning door de Revue de Vin de France is een symbool van hun voortreffelijkheid en een bewijs van hun voortdurende streven naar perfectie in de wereld van wijnmaken.

Frankrijk
Moulin À Vent 2019
Domaine Paul Janin

Moulin À Vent 2019

Frankrijk, Beaujolais

Een Cru uit Beaujolais die getuigt van vakmanschap, gemaakt van 100% Gamay. Domaine Paul-Janin behoort tot de beste wijnbouwers van deze appellatie en werd in 2023 verkozen tot Beste Wijnbouwer uit Beaujolais in Revue de Vin de France.

€ 20,80