QUALIVINO - wijnhandel sinds 1953

0
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wijnblog Qualivino Lier - Passie voor wijn! - Wijnhandel

Hoe bewaar je wijn het allerbeste?

Hoe bewaar je wijn het allerbeste?

Niet iedere wijn is geschikt om lang te bewaren. De meeste wijnen kunnen het beste binnen 4 of 5 jaar na de productie worden opgedronken. Er zijn wijnsoorten die alleen maar beter worden naarmate je ze langer bewaard. Je kan hierbij denken aan onder andere Vintage Port, wijn uit de Bordeaux of Nebbiolo-wijnen als Barolo en Barbaresco. Wanneer het de bedoeling is om wijnen erg lang te bewaren, kun je het beste gebruik maken van een wijnkelder. Een aantal algemene tips bij het bewaren van wijn zijn:

Wat is een assemblagewijn?

Wat is een assemblagewijn?

Assemblagewijnen: het samenvoegen van druivenrassen is een oude Franse traditie.

De smaak van wijn heeft iets magisch en dankzij de onuitputtelijke bron aan verschillende wijnen is er een oneindige variatie aan smaak. Er is echter een manier om nog meer uit de verschillende wijnsoorten te halen door het samenvoegen van verschillende druivenrassen. Bij dit proces worden complementaire druivenrassen gekozen die, wanneer gecombineerd, een unieke smaak teweegbrengen. De volle en rijke smaken van dergelijke wijnen geven een extra dimensie aan de smaak en maken de wijn daarbij heel wat interessanter en unieker.