QUALIVINO - wijnhandel sinds 1953

0
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wijnblog Qualivino Lier - Passie voor wijn! - Wijnhandel

Wijn smaakt naar kurk, hoe komt dat?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kurk
  • 0
Wijn smaakt naar kurk, hoe komt dat?

Wijn met kurksmaak komt maar tussen de drie en vijf procent voor. Toch heeft elke wijndrinker er al eens mee te maken gehad. Kurken worden gemaakt van schors van een kurkeik en jaren lang werd de schuld bij de kurk zelf gelegd. Men dacht dat de smaak van de wijn beïnvloedt werd door de slechte kwaliteit van de kurk. Vandaar ook de naam “kurksmaak”. Tegenwoordig is men erachter gekomen dat het niet altijd aan de kurk hoeft te liggen. Zo kan een wijn met een schroefdop, toch een kurksmaak hebben. 

Lekkerste bubbels voor de zomer

Lekkerste bubbels voor de zomer

Summer is coming! Daar hoort uiteraard een heerlijk relaxerende bubbel bij. Bij Qualivino bieden wij uiteraard talloze wijnen en andere smakelijke bubbels aan. Om u te inspireren voor de komende zomer vind je hieronder 6 door ons geselecteerde bubbels die afkomstig zijn uit diverse regio’s verspreid over dé wijnlanden bij uitstek zoals Frankrijk en Italië.

Hoe kies je een wijn?

Hoe kies je een wijn?

In de wereld van wijn kun je gemakkelijk het overzicht kwijtraken, want wat is echt een lekkere wijn als je kunt kiezen uit tientallen? Smaken verschillen en natuurlijk heb je een voorkeur voor een bepaalde soort, zoals rood of wit, droog of zoet. Maar daarnaast hangt een echt goede wijn samen met nog een aantal andere zaken. Hoe vind je de voor jou geschikte wijn? Wij geven enkele tips.