QUALIVINO - wijnhandel sinds 1953

0
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Wijnblog Qualivino Lier - Passie voor wijn! - Wijnhandel

Wat is een assemblagewijn?

Wat is een assemblagewijn?

Assemblagewijnen: het samenvoegen van druivenrassen is een oude Franse traditie.

De smaak van wijn heeft iets magisch en dankzij de onuitputtelijke bron aan verschillende wijnen is er een oneindige variatie aan smaak. Er is echter een manier om nog meer uit de verschillende wijnsoorten te halen door het samenvoegen van verschillende druivenrassen. Bij dit proces worden complementaire druivenrassen gekozen die, wanneer gecombineerd, een unieke smaak teweegbrengen. De volle en rijke smaken van dergelijke wijnen geven een extra dimensie aan de smaak en maken de wijn daarbij heel wat interessanter en unieker.

EET JE MOSSELEN ALLEEN IN DE MAANDEN MET EEN ‘R’?

EET JE MOSSELEN ALLEEN IN DE MAANDEN MET EEN ‘R’?

Een hardnekkige fabel die al jaren de ronde doet, maar inmiddels ook al lang achterhaald, is die van de ‘r’ in de maand. Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar in de maanden met een ‘r’. Dit had alles met transport te maken. Sinds er goed, gekoeld vervoer beschikbaar is, zijn Zeeuwse mosselen gedurende het jaar van juli tot april verkrijgbaar.

Wat met wijnkurken uit kunststof en schroefdoppen?

Wat met wijnkurken uit kunststof en schroefdoppen?

Traditioneel wordt een wijnfles afgesloten met een natuurkurk, maar de laatste decennia heeft deze methode heel wat concurrentie gekregen: kurken uit kunststof, schroefdoppen en zelfs glazen doppen. Bij de keuze van de juiste afdekking van de wijnfles speelt de manier waarop de consument de wijn ervaart echter een grote rol, en verdient dan ook heel wat aandacht.