Pieles Doradas | Valencia 2021
Speelse, fruitige witte wijn uit Valencia op basis van de lokale Merseguera druif. Bruno Murciano was in 2008 nog de beste sommelier van Spanje en maakt nu samen met zijn broer karaktervolle wijnen in het binnenland van Valencia.
Pieles Doradas | Valencia 2021
Proefnotitie
Intense aroma's van wit steenfruit met een licht kruidige toets. Fruitige medium body wijn met een rijpe en romige textuur.
Lekker bij
- Paella
Specificaties
-
Jaartal
2021 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
13,0% -
Bewaarpot.
2022 - 2025 -
Serveertemp.
8°C - 10°C -
Artikelcode
SPW04000
Het domein
-
Land
Spanje -
Wijnstreek
Valencia -
Appellatie
Valencia -
Domein
Bruno Murciano -
Druiven
100% Merseguera
Over het land
Hoewel Spanje het land is met het grootste oppervlak aan wijnbouwgebied ter wereld, is het zeker niet de grootste producent qua hoeveelheden wijn... Voorstelbaar: van alle wijnproducerende landen is Spanje het meest bergachtig. De omstandigheden waaronder de druiven in grote delen van het land geteeld worden zijn hierdoor lastig en de opbrengsten per hectare relatief laag. De ligging op grote hoogte levert dan misschien wel en laag rendement op, het geeft tegelijkertijd de mogelijkheid tot het maken van geconcentreerde, spannende wijnen. De grote verschillen in temperatuur tussen de seizoenen en vooral de grote wisselingen tussen de dag- en nacht temperatuur, maken het mogelijk om wijnen te creëren die kracht en rijke smaak combineren met voldoende frisheid.
Over de wijnstreek
Het is wellicht niet de meest gekende wijnregio van Spanje. Nochtans biedt Valencia naast zijn Paella een heerlijk arsenaal aan lokale wijnen. Deze wijnregio kent reeds een lange geschiedenis van wijnbouw die zelf teruggaat tot in de Romeinse periode. Ondanks de hitte zal je in de heuvels rond Valencia verschillende gebieden vinden die dankzij hun hoogtes van 400 tot 1200 een goed klimaat bieden aan zowel lokale als internationale druivensoorten. In de laagvlakte zal je dan weer eerder de Moscatel druiven terugvinden.
Over het wijndomein
Bruno Murciano, geboren in 1979 in Caudete de las Fuentes, ontdekte zijn passie voor wijn in het restaurant van zijn familie. Na een diploma in Sommellerie behaald te hebben, bouwde hij een indrukwekkende internationale carrière als sommelier op in gerenommeerde restaurants en hotels, waaronder het Ritz Hotel in Londen. In 2010 verwezenlijkte Bruno een droom door samen met zijn broer Jose Luis een wijngaard te verwerven, genaamd "Las Brunas", waaruit hun eerste wijn "The Dream of Bruno" ontstond. José Luis, een oenoloog, voegde zich bij het project en paste duurzame en biodynamische principes toe op de "Murciano" familiewijngaarden in het binnenland van Valencia. Deze wijngaarden hebben een rijke geschiedenis, gaan terug tot de Iberische periode en profiteren van specifieke microklimaten en een continentaal mediterraan klimaat. Met een gemiddelde hoogte van 950 meter boven zeeniveau, worden de wijngaarden zorgvuldig beheerd door Bruno en Jose Luis, die kalksteenheuvels met zuidoostelijke oriëntatie selecteren voor frisheid in hun wijnen.
Extra omschrijving
Pieles Doradas betekent zoveel als "gouden schillen". Na kneuzing van de druiven bijft het sap immers twee dagen in contact met de schillen wat zorgt voor extra smaak en kleur. De helft van de wijn vergist op inox, de andere helft op houten vaten van 500 liter wat zorgt voor een ronde textuur.