
Passito di Pantelleria | Sicilië 2021
Een pure wijn, 100% Zibibbo di Pantelleria (Moscato di Alessandria) die afkomstig is van vulkanische bodems, voornamelijk zanderig, gekenmerkt door consistente rotspartijen en arm aan organisch materiaal.
De naam is afgeleid van de orchidee Serapias Cossyrensis, een endemische plant die alleen op dit eiland groeit in een zeer beperkt gebied van niet meer dan twee hectare. Hij bloeit elk jaar tussen maart en april en heeft intense tinten, oudroze en paars.

Passito di Pantelleria | Sicilië 2021
Proefnotitie
Goudgele kleur, aroma's van citrusvruchten, rozen, jasmijn en rozijnen. In de mond is hij vol en rond, met minerale en zoete smaken. Zeer lang en volhardend.
Lekker bij
- Dessert
- Kazen (hard)
Specificaties
-
Jaartal
2021 -
Volume
0,5 L -
Alcohol%
15,0% -
Artikelcode
ITW25300
Het domein
-
Land
Italië -
Wijnstreek
Sicilië -
Domein
Mandrarossa -
Druiven
100% Zibibbo

Meer over deze wijn
Serapias is een geschenk van Pantelleria, van zijn sobere, robuuste, plechtige karakter, met felle kleuren en gloeiende contrasten, het is afkomstig van druiven geteeld op een oppervlakte van 2 hectare verspreid over drie eilanddistricten: Bukkuram, Monastero en Piana di Ghirlanda
Over het land
Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber!
Over de wijnstreek
Sicilië, het thuisland van de iconische versterkte Marsala, is het zuidelijkste wijngebied van Italië en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Al meer dan 2500 jaar is het een belangrijk centrum van de mediterrane wijnbouw. De bodems van Sicilië, en de bergen waar ze vandaan kwamen, zijn van bijzonder belang als het gaat om het bestuderen van de wijnbouw van het eiland. De Etna, de torenhoge stratovulkaan, domineert de oostelijke skyline van het eiland en is verantwoordelijk voor de mineraalrijke, donkere bodems die de Etna DOC-wijngaarden kenmerken. Wijnstokken worden nu hoger op de vulkanische hellingen geplant, om te profiteren van de koelere lucht en rijkere bodems daar.
Over het wijndomein
Mandrarossa, opgericht in 1999 na meer dan twintig jaar terroironderzoek, is de belichaming van een nieuw en innovatief Sicilië. Het gaat om het herdefiniëren van traditie, het bewaren van oude schatten op nieuwe manieren en het ontdekken van nieuwe facetten van het potentieel van het land. Dit wijnhuis vertegenwoordigt een onverwachte kant van Sicilië, waar innovatie staat voor het creëren van een unieke identiteit voor Siciliaanse wijnen. De reis begon met de zorgvuldige selectie van ideale combinaties van druivenrassen en terroir. Het constante streven naar innovatie leidde tot experimenten met micro-vinificatie en de introductie van onderscheidende wijnen, sommige ongeëvenaard in Sicilië. In 2014 onthulde een diepgaand onderzoek naar kalkbodems met een team van experts het potentieel van specifieke microterroirs in twee geselecteerde "contrade", wat resulteerde in uitzonderlijke wijnen. Mandrarossa's innovatie is geworteld in onderzoek, traditie en de essentie van Siciliaans terroir.