VIVINO
Mélange Riesling GbA | Rheingau 2022
Een indrukwekkende droge Riesling van stokken die diep geworteld zijn in leisteen en kalkbodems. Absolute top in Rheingau. Deze wijnmaakster kent haar stiel.
Mélange Riesling GbA | Rheingau 2022
Beoordelingen
-
VIVINO
4.3 -
Robert Parker
94
Proefnotitie
Een intens krijtachtig boeket van perfect rijpe Riesling. Weelderig en zijdeachtig. Mooie complexe lengte, zeer verfijnde afdronk.
Lekker bij
- Sushi
Specificaties
-
Jaartal
2022 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
13,5% -
Bewaarpot.
2024 - 2030 -
Serveertemp.
10°C - 12°C -
Artikelcode
DTW01222
Het domein
-
Land
Duitsland -
Wijnstreek
Rheingau -
Appellatie
Rheingau -
Domein
Eva Fricke -
Druiven
100% Riesling
Meer over deze wijn
Deze wijngaard is te vinden vlak onder de ruïne van Nollig, ver boven het dorp Lorch in het uiterste westen van de Rheingau. De bodem bestaat uit löss met een zeer hoog kalkgehalte. Intens geel fruit, kamille, limoen,… Aan het aroma blijf je snuffelen. Ook in de mond is alles zo gelaagd en in balans. Dit is riesling hoe hij hoort te zijn!
Over het land
Duitsland is misschien minder bekend als wijnland, maar kent al wijnbouw van in de tijd van de Romeinen, vooral rond de rivier de Rijn. Het kent grote faam voor Riesling, de meest edele van de witte druiven. Duitsland heeft echter nog veel meer te bieden, ze maken ook meer en meer rode wijn, voornamelijk op basis van Pinot Noir (Spätburgunder). Duitsland kent een hele hoop wijnbouwers die met hun eigen filosofie wijnen van topkwaliteit produceren. Zeker niet te onderschatten dus!
Over de wijnstreek
Een klein, maar prestigieus gebied, waar de meeste wijngaarden zich bevinden op zuidgerichte hellingen op de noordelijke oever van de Rijn. Hierdoor kunnen de druiven ondanks het koelere klimaat toch voldoende zon en rijping bekomen. De Riesling is hier de meest aangeplante druif en krijgt hier een elegante en fruitige expressie.
Over het wijndomein
Eva is als geboren Bremense uit een familie zonder wijnachtergrond een vreemde eend in de bijt in wijnregio de Rheingau. Na in Zuid-Afrika, Bordeaux, en de Rheingau (Schloss Johannisberg) in de wijn gewerkt te hebben werd ze toegelaten tot de prestigieuze wijnuniversiteit Geisenheim. Er volgden nog periodes bij onder andere Castello di Verduno (Barolo), Dominio Pingus (Ribera del Duero), en Leitz (Rheingau). Met al deze bagage begon ze in 2006 haar eigen wijnbedrijf in de Rheingau. Inmiddels bestaat haar wijngoed uit 10 hectare, en sinds 2016 wordt volledig biologisch gewerkt. Alles handwerk in de kelder, met zinderende wijnen tot gevolg; aan werkelijk ieder detail wordt aandacht besteed. Je als jongeling zonder wijnfamilie weten in te vechten in de oerconservatieve wijnwereld van de Rheingau is al zeer bijzonder, maar het dan ook nog eens binnen 10 jaar - volgens Jancis Robinson, The Wine Advocate, Feinschmecker e.a. - tot de absolute top van dit gebied weten te schoppen is een prestatie van wereldformaat.