Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Riesling Trocken | Rheingau 2022
Score
Robert Parker
94+
Eva Fricke

Riesling Trocken | Rheingau 2022

€ 23,80
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Riesling Trocken | Rheingau 2022
Eva Fricke

Riesling Trocken | Rheingau 2022

€ 23,80
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Beoordelingen
  • Robert Parker
    94+
Proefnotitie

Rijk boeket van vuursteen en steenfruit. Heerlijk mineraal, rijk en complex in de mond.

Lekker bij
  • Sushi
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Mineraal
Zoetheid
Droog Zoet
Aciditeit
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2022
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    11,5%
  • Bewaarpot.
    2027 - 2045
  • Serveertemp.
    10°C - 12°C
  • Artikelcode
    DTW01422
Het domein
  • Land
    Duitsland
  • Wijnstreek
    Rheingau
  • Appellatie
    Rheingau
  • Domein
    Eva Fricke
  • Druiven
    100% Riesling
Rheingau
Over het land

Duitsland is misschien minder bekend als wijnland, maar kent al wijnbouw van in de tijd van de Romeinen, vooral rond de rivier de Rijn. Het kent grote faam voor Riesling, de meest edele van de witte druiven. Duitsland heeft echter nog veel meer te bieden, ze maken ook meer en meer rode wijn, voornamelijk op basis van Pinot Noir (Spätburgunder). Duitsland kent een hele hoop wijnbouwers die met hun eigen filosofie wijnen van topkwaliteit produceren. Zeker niet te onderschatten dus! 

Over de wijnstreek

Een klein, maar prestigieus gebied, waar de meeste wijngaarden zich bevinden op zuidgerichte hellingen op de noordelijke oever van de Rijn. Hierdoor kunnen de druiven ondanks het koelere klimaat toch voldoende zon en rijping bekomen. De Riesling is hier de meest aangeplante druif en krijgt hier een elegante en fruitige expressie.

Over het wijndomein

Eva is als geboren Bremense uit een familie zonder wijnachtergrond een vreemde eend in de bijt in wijnregio de Rheingau. Na in Zuid-Afrika, Bordeaux, en de Rheingau (Schloss Johannisberg) in de wijn gewerkt te hebben werd ze toegelaten tot de prestigieuze wijnuniversiteit Geisenheim. Er volgden nog periodes bij onder andere Castello di Verduno (Barolo), Dominio Pingus (Ribera del Duero), en Leitz (Rheingau). Met al deze bagage begon ze in 2006 haar eigen wijnbedrijf in de Rheingau. Inmiddels bestaat haar wijngoed uit 10 hectare, en sinds 2016 wordt volledig biologisch gewerkt. Alles handwerk in de kelder, met zinderende wijnen tot gevolg; aan werkelijk ieder detail wordt aandacht besteed. Je als jongeling zonder wijnfamilie weten in te vechten in de oerconservatieve wijnwereld van de Rheingau is al zeer bijzonder, maar het dan ook nog eens binnen 10 jaar - volgens Jancis Robinson, The Wine Advocate, Feinschmecker e.a. - tot de absolute top van dit gebied weten te schoppen is een prestatie van wereldformaat.