Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Monthélie 1er Cru 'La Riotte' 2021
Pierre-Yves Colin-Morey

Monthélie 1er Cru 'La Riotte' 2021

€ 101,00
Gratis verzending van € 75,-
Monthélie 1er Cru 'La Riotte' 2021
Pierre-Yves Colin-Morey

Monthélie 1er Cru 'La Riotte' 2021

€ 101,00
Gratis verzending van € 75,-
Specificaties
 • Jaartal
  2021
 • Volume
  0,75 L
 • Bewaarpot.
  2023 - 2030
 • Serveertemp.
  11°C - 12°C
 • Artikelcode
  MNR0021
Het domein
 • Land
  Frankrijk
 • Wijnstreek
  Bourgogne
 • Domein
  Pierre-Yves Colin-Morey
 • Druiven
  100% Pinot noir
Bourgogne
Over het land

Als men aan wijn denkt, denken de meeste mensen nog steeds aan Frankrijk als het wijnland bij uitstek. Met gerenommeerde historische regio's als de Bordeaux, Bourgogne & de Rhône vormt Frankrijk toch de basis van de classificatie van wijn. Zoveel wijntechnieken, kennis, druivenrassen & stijlen vormen de basis van de wijnbouw in andere landen. Door de verscheidenheid aan ondergrond, klimaat, druif en methoden kan je als wijnliefhebber altijd wel iets vinden. Vergeet daarbij ook zeker de minder bekende regio's, zoals het Zuidwesten, de Languedoc of de Elzas niet. 

Over de wijnstreek

Al meer dan 2000 jaar verbouwt men in Bourgogne druiven. Wijnbouw is hier dan ook een cultuur die de generaties overschrijdt. Deze regio wordt gekenmerkt door een zeer rijke geologische geschiedenis die resulteert in een lappendeken van verschillende ondergronden. Chardonnay en Pinot noir zijn twee nobele druivensoorten die de subtiliteit hebben om deze eigenschappen juist te vertalen in het glas.

Bourgogne is de wijnregio bij uitstek waar het begrip "terroir" pas echt tot leven komt. De combinatie van geologische breuklijnen, klimatologische factoren en eeuwen van menselijke wilskracht maken dat men hier enkele van de mooiste wijnen ter wereld kan terug vinden. 

Over het wijndomein

Pierre-Yves Colin werd ooit aangekondigd als rijzende ster, en is ondertussen een gevestigde waarde in de Bourgogne en ver daarbuiten. Na een carrière als oenoloog, startte hij in 2005 zijn eigen wijnhuis op, waarbij hij zicht concentreerde op witte Bourgognes van de hoogste kwaliteit. En met succes: zijjn wijnen hebben de status 'must-buy' gekregen en staan bekend om hun diepte, complexiteit en elegantie. Hij gebruikt biologische en biodynamische landbouwmethoden in de wijngaard en trekt dit ook door in de kelder, waar hij uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke gisten en het minimum aan sulfieten. Het resultaat: Bourgondische wijnen van topkwaliteit waar het terroir spreekt.