Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Herbuottes | Morey-Saint-Denis 2014
Domaine Pierre Naigeon

Herbuottes | Morey-Saint-Denis 2014

Pierre Naigeon is een opkomend talent uit de Côte d'Or. Deze wijnmaker wordt geprezen omwille van zijn geraffineerde wijnen uit de beste terroirs van Bourgogne. Zijn visie omtrent duurzaamheid en een natuurlijke wijnbouw staat hierbij centraal. Les Herbuottes is een klein perceel in Morey Saint Denis met 50 jaar oude druivelaars. Er zijn slechts 900 flessen van deze wijn geproduceerd.

€ 47,40
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Herbuottes | Morey-Saint-Denis 2014
Domaine Pierre Naigeon

Herbuottes | Morey-Saint-Denis 2014

€ 47,40
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Proefnotitie

Rijpe bosvruchten domineren in de neus: blauwe bessen, wilde frambozen, bosaardbeien, etc. Een aangename harmonie tussen subtiliteit en sappigheid. Een lange, frisse afdronk.

Lekker bij
  • Gevogelte
Smaakprofiel
Aroma’s
Rijp fruit
Floraal
Houtrijping
Fris fruit
Mineraal
Body
Soepel
Aciditeit
Laag Hoog
Tannine
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2014
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    13,0%
  • Bewaarpot.
    2016 - 2025
  • Serveertemp.
    16°C - 18°C
  • Artikelcode
    MSD00014
Het domein
  • Land
    Frankrijk
  • Wijnstreek
    Bourgogne
  • Appellatie
    Morey-Saint-Denis
  • Domein
    Domaine Pierre Naigeon
  • Druiven
    100% Pinot noir
Bourgogne
Over het land

Als men aan wijn denkt, denken de meeste mensen nog steeds aan Frankrijk als het wijnland bij uitstek. Met gerenommeerde historische regio's als de Bordeaux, Bourgogne & de Rhône vormt Frankrijk toch de basis van de classificatie van wijn. Zoveel wijntechnieken, kennis, druivenrassen & stijlen vormen de basis van de wijnbouw in andere landen. Door de verscheidenheid aan ondergrond, klimaat, druif en methoden kan je als wijnliefhebber altijd wel iets vinden. Vergeet daarbij ook zeker de minder bekende regio's, zoals het Zuidwesten, de Languedoc of de Elzas niet. 

Over de wijnstreek

Al meer dan 2000 jaar verbouwt men in Bourgogne druiven. Wijnbouw is hier dan ook een cultuur die de generaties overschrijdt. Deze regio wordt gekenmerkt door een zeer rijke geologische geschiedenis die resulteert in een lappendeken van verschillende ondergronden. Chardonnay en Pinot noir zijn twee nobele druivensoorten die de subtiliteit hebben om deze eigenschappen juist te vertalen in het glas.

Bourgogne is de wijnregio bij uitstek waar het begrip "terroir" pas echt tot leven komt. De combinatie van geologische breuklijnen, klimatologische factoren en eeuwen van menselijke wilskracht maken dat men hier enkele van de mooiste wijnen ter wereld kan terug vinden. 

Over de appellatie

Morey-Saint-Denis is een wijnappellatie in de Bourgogne, Frankrijk. Het is een rode wijn die wordt geproduceerd van de Pinot Noir-druif en afkomstig is uit het dorp Morey-Saint-Denis in het departement Côte-d'Or. De wijn heeft over het algemeen een medium body, met aroma's van rood fruit zoals kersen en aardbeien, en soms tonen van aardse mineralen en specerijen. Er zijn verschillende classificaties binnen de Morey-Saint-Denis appellatie, waaronder Morey-Saint-Denis Village, Morey-Saint-Denis Premier Cru en Morey-Saint-Denis Grand Cru. De wijnen uit de Grand Cru-gebieden worden beschouwd als de beste en meest verfijnde wijnen uit de regio.

Over de subregio

 

Côtes de Nuits in Bourgogne, Frankrijk, is beroemd om zijn verfijnde rode wijnen, voornamelijk van de Pinot Noir-druif. Hier vind je enkele van 's werelds beste wijngaarden en wijnhuizen, waaronder prestigieuze Grand Cru-locaties. De wijnen staan bekend om hun elegantie, complexiteit en bewaarpotentieel.

Over het wijndomein

Pierre Naigeon stamt af van een vooraanstaande wijnmakersfamilie in Morey-St-Denis en behoort tegenwoordig tot de nieuwe, succesvolle generatie van wijnmakers in Bourgogne. Nadat hij jarenlang Pinot Noir bestudeerde in verschillende delen van de wereld (Australië, Nieuw-Zeeland etc.), keerde hij terug naar zijn bakermat. Hij probeert met behulp van zowel nieuwe als traditionele technieken de ware identiteit van elk "terroir" in de wijn naar voor te brengen. Alle wijnen zijn ongefilterd, natuurlijk vergist en met de hand gebotteld. Zijn wijnen sieren de wijnkaart van veel sterrenrestaurants o.a. Paul Boucuse (***), L'Arpege(***), Pavillon Ledoyen (***) etc.
 

Prijslijst aanvragen