Antinoe
Een parel uit de Griekse wijnbouwtraditie, en zal elke wijnkenner en liefhebber van Griekse wijnen weten charmeren. Klaar voor een originele wijn uit het hart van de Peloponnesos.
Antinoe
Proefnotitie
Helder geel met zalmkleurige tinten. Deze kleur is karakteristiek voor de variëteit en geeft aan dat er kleurextractie heeft plaatsgevonden van de druivenschil tijdens de prefermentatie extractie. Een complexe neus met aroma's van citrusvruchten, citroenbloesem, jasmijn en rozen. Vol van smaak, met een buitengewone frisheid en levendige zuurgraad. Het eindigt met een scherpe, schone afdronk en een langdurige nasmaak.
Lekker bij
- Aperitief
- Schelpdieren en zeevruchten
- Vis (gegrild)
Specificaties
-
Jaartal
2022 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
12,5% -
Bewaarpot.
2024 - 2028 -
Serveertemp.
10°C - 12°C -
Artikelcode
GRW00000
Het domein
-
Land
Griekenland -
Wijnstreek
Peloponnesos -
Appellatie
Mantinia -
Domein
Domaine Panagopoulos -
Druiven
100% Moschofilero
Meer over deze wijn
De naam van deze wijn is een eerbetoon aan de stichter van de nabijgelegen en oude stad Mantinia. Dit illustreert de diepe wortels en historische betekenis van deze wijn. De wijnstokken zijn genesteld op een hoogte van 650 m rondom Mantinia, wat zorgt voor continentale klimatologische omstandigheden. Dit leidt tot een geleidelijke rijping van de druiven, waardoor de aroma's van de Moschofilero druivensoort volledig tot hun recht komen en de natuurlijke zuurgraad behouden blijft.
Over het land
Griekenland - het bergachtige, mediterrane land in het zonovergoten zuidoosten van Europa - wordt vaak beschouwd als de geboorteplaats van de westerse beschaving. Archeologisch bewijs suggereert dat wijn al meer dan 4000 jaar in sommige delen van Griekenland wordt gemaakt. Griekenland staat bekend om zijn eigen arsenaal aan originele druivenrassen. Verwacht hier dus geen Chardonnay of Cabernet Sauvignon maar laat je verrassen door de eigenheid van de Griekse inheemse druiven en de unieke wijnen die op basis hiervan gemaakt worden.
Over het wijndomein
In het hart van Mantinia ligt het wijnhuis, omringd door 3 hectare wijngaarden, op een plateau van 630 meter hoog. Dit unieke terroir en deze hoogte onthullen het voortreffelijke aroma van Mantinia's Moschofilero-druif. Met meer dan twintig jaar ervaring in het maken van wijn combineert de familie de wijsheid van het verleden met het enthousiasme van de nieuwe generatie. Sinds 2017 maken ze met trots Moschofilero en Merlot wijnen onder het label ANTINOE. Volgens de legende koos Antinoe, de stichter van Mantinia, dit land na een mystieke reis waarbij hij een slang volgde en zo de erfenis van de oude stad creëerde. Het is een verhaal dat inspireert om uitzonderlijke wijnen te maken.
Extra omschrijving
ANTINOE wordt geproduceerd via een moderne technologische vinificatie. De druiven ondergaan een prefermentatie extractie bij een temperatuur van 10°C gedurende 6 uur. De fermentatie zelf vindt plaats bij een lage temperatuur van 15°C, waarna de jonge wijn nog ongeveer 1-2 maanden in contact blijft met zijn fijne droesem.