Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953

Château Branaire Ducru

Frankrijk
Saint Julien 2019
Score
Robert Parker
95/100
Château Branaire Ducru

Saint Julien 2019

Frankrijk, Bordeaux

Gerenomeerde '4eme Grand Cru Classé' uit de appellatie Saint-Julien op de linkeroever van Bordeaux, gemaakt volgens de 3F principes: finesse, fruit en fraîcheur.

Robert Parker 95/100
€ 56,20
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-

Château Branaire Ducru

Frankrijk

Château Branaire-Ducru is een prachtig wijndomein gelegen in de beroemde Saint-Julien appelatie in de Bordeaux regio van Frankrijk. Het domein werd gesticht in de 17e eeuw en heeft sindsdien een rijke geschiedenis van wijnmaken en wijnhandel. De geschiedenis van het Château Branaire-Ducru begon toen Jean-Baptiste Braneyre het domein in 1680 verwierf: het was toen al befaamd om zijn kwaliteit. Het kasteel verwierf daarna faam door toetreding aan de Grand Cru Classé's in 1855. Deze wijngaard van 60 hectare is gelegen op het kiezelachtige plateau van Beychevelle die uitstekend geschikt is voor Cabernet sauvignon. De wijnmakerij wordt momenteel geleid door François Xavier Maroteaux, de 5e generatie van de Maroteaux-familie die het domein bezit sinds 1988.

Het domein is gezegend met een uitzonderlijke terroir van kiezelhoudende gronden, die bekend staat om het produceren van enkele van de meest elegante en verfijnde wijnen in de regio. De wijnen van Château Branaire-Ducru zijn bekend om hun diepe kleur, rijke aroma's van cassis en zwarte bessen, en hun complexe smaken van kruiden, eikenhout en tabak. Ze hebben een uitstekend bewaarpotentieel en kunnen gemakkelijk tientallen jaren worden bewaard.