Robert Parker
Saint Julien 2019
Gerenomeerde '4eme Grand Cru Classé' uit de appellatie Saint-Julien op de linkeroever van Bordeaux, gemaakt volgens de 3F principes: finesse, fruit en fraîcheur.
Saint Julien 2019
Beoordelingen
-
Robert Parker
95/100
Proefnotitie
Klassieke en elegante neus met aroma's van frambozen, zwarte bessen, grafiet, tabak, rozenblaadjes en cederhout. Diep en gelaagd, met een geweldige concentratie, verfrissende zuren, verfijnde tannines en een lange afdronk.
Lekker bij
- Stoofschotels
- Wild
Specificaties
-
Jaartal
2019 -
Volume
0,75 L -
Alcohol%
13,0% -
Bewaarpot.
2025 - 2045 -
Serveertemp.
16°C - 18°C -
Artikelcode
JLN04419
Het domein
-
Land
Frankrijk -
Wijnstreek
Bordeaux -
Appellatie
Saint-Julien -
Domein
Château Branaire-Ducru -
Druiven
56% Cabernet Sauvignon | 35% Merlot | 5% Petit Verdot | 4% Cabernet franc
Over het land
Als men aan wijn denkt, denken de meeste mensen nog steeds aan Frankrijk als het wijnland bij uitstek. Met gerenommeerde historische regio's als de Bordeaux, Bourgogne & de Rhône vormt Frankrijk toch de basis van de classificatie van wijn. Zoveel wijntechnieken, kennis, druivenrassen & stijlen vormen de basis van de wijnbouw in andere landen. Door de verscheidenheid aan ondergrond, klimaat, druif en methoden kan je als wijnliefhebber altijd wel iets vinden. Vergeet daarbij ook zeker de minder bekende regio's, zoals het Zuidwesten, de Languedoc of de Elzas niet.
Over de wijnstreek
De Bordeaux is misschien wel de meest bekende wijnregio ter wereld. De streek in het Zuid-Westen van Frankrijk aan de oevers van de Gironde & de Garonne kent een lange en geronommeerde wijngeschiedenis. De regio wordt klassiek onderverdeeld in linker- en rechteroever en kent de meest gerenommeerde châteaux van Frankrijk. Hier worden voornamelijk karaktervolle rode wijnen gemaakt van de typische "Bordeaux-blend": Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec & Petit Verdot en Carmenère.
Over het wijndomein
In 1988 kochten Patrick Maroteaux en zijn familie Château Branaire-Ducru en onthulden zo het verborgen potentieel. Sindsdien zijn er grote transformaties ondernomen om een geweldige wijn te creëren, van de wijngaard tot de kelder. Patrick Maroteaux is ook een ambassadeur voor Bordeaux en het domein. Sinds 2017 leidt François-Xavier Maroteaux het domein. Branaire-Ducru ligt tussen Margaux en Pauillac en profiteert van een uitzonderlijk terroir van grind dat door de Garonne wordt gespoeld. De 60 hectare grote wijngaard, bestaande uit vijftien micro-terroirs, geeft de voorkeur aan cabernet sauvignon (65%) voor structuur en frisheid, met merlot (28%) voor rondheid. Het domein zet zich in voor gecertificeerde milieupraktijken, waaronder ISO 14001 en BeeFriendly, en heeft een MVO-aanpak die sinds 2022 is bekroond met het label "Bordeaux Cultivons Demain".