
Bruno Murciano
Spanje
Bruno Murciano, geboren in 1979 in Caudete de las Fuentes, ontdekte zijn passie voor wijn in het restaurant van zijn familie. Na een diploma in Sommellerie behaald te hebben, bouwde hij een indrukwekkende internationale carrière als sommelier op in gerenommeerde restaurants en hotels, waaronder het Ritz Hotel in Londen. In 2010 verwezenlijkte Bruno een droom door samen met zijn broer Jose Luis een wijngaard te verwerven, genaamd "Las Brunas", waaruit hun eerste wijn "The Dream of Bruno" ontstond. José Luis, een oenoloog, voegde zich bij het project en paste duurzame en biodynamische principes toe op de "Murciano" familiewijngaarden in het binnenland van Valencia. Deze wijngaarden hebben een rijke geschiedenis, gaan terug tot de Iberische periode en profiteren van specifieke microklimaten en een continentaal mediterraan klimaat. Met een gemiddelde hoogte van 950 meter boven zeeniveau, worden de wijngaarden zorgvuldig beheerd door Bruno en Jose Luis, die kalksteenheuvels met zuidoostelijke oriëntatie selecteren voor frisheid in hun wijnen.