Productomschrijving
Druif
56% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 4% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot
Gerechten
Gebraad, wild, rood vlees, lamsvlees
Kleur
Robijnrood
Geur
Klassieke en elegante neus met aroma's van frambozen, zwarte bessen, grafiet, tabak, rozenblaadjes en cederhout.
Smaak
Diep en gelaagd, met een geweldige concentratie, verfrissende zuren, verfijnde tannines en een lange afdronk.
St Julien is één van de bekendste appellaties uit Bordeaux. De wijngaarden zijn gelegen op de linkeroever van de Gironde in de regio Médoc. Cabernet sauvignon is hier dominant aanwezig samen met Merlot, Cabernet franc en Petit Verdot.
De geschiedenis van het Château Branaire-Ducru begon toen Jean-Baptiste Braneyre het domein in 1680 verwierf: het was toen al befaamd om zijn kwaliteit. Het kasteel verwierf daarna faam door toetreding aan de Grand Cru Classé's in 1855. Deze wijngaard van 60 hectare is gelegen op het kiezelachtige plateau van Beychevelle die uitstekend geschikt is voor Cabernet sauvignon.