• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,8115 Beoordelingen

    Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

    Tijd voor barbecue!

    We hebben er lang op moeten wachten maar het barbecue seizoen is eindelijk volop op gang geschoten. Uit vele tuinen stijgen de kenmerkende geuren van houtskool en gegrild vlees op. Maar welke wijn past best bij een barbecue?

    Tijd voor barbecue!
    WIJNBLOG

    Het is moeilijk een algemeen antwoord te geven op deze vraag, want de barbecue biedt heel wat mogelijkheden wat bereidingen betreft, en vaak worden zelfs verschillende zaken gecombineerd. De belangrijkste vraag is dus: wat ligt er op de barbecue? Hieronder enkele tips voor verschillende gerechten.

    Vis en groenten

    Jawel, ook gegrilde groenten of vis kunnen heerlijk zijn op de barbecue! Gemarineerde aubergines, courgettes of paprika’s bv. Sardientjes zijn een andere klassieker of zelfs een lekker stukje vis “en papillote”. Dit zijn allemaal lichtere gerechten zonder sausen en we combineren dit dan ook best met een frisse witte wijn zonder houtsmaak maar een licht kruidige toets.

    Sauvignon Blanc is druivenras dat veel fruit combineert met frisgroene kruidigheid. de bv. de Reuilly van Dyckerhoff is een heerlijke zomerse wijn die perfect past bij lichte visgerechten. Ook de Verdejo druif uit Spanje heeft een gelijkaardig profiel en de Sinfonia biedt veel zomers drinkplezier voor een zachte prijs.

    Bij sardientjes op de barbecue past dan weer een frisse minerale wijn zoals een Albariño uit Galicia of een Italiaanse Soave. Ook andere Italiaanse wijnen doen het uitstekend bij vis op de barbecue. Deze frivole Fiano uit Sicilië is heerlijk verfrissend en ook de witte Toscaan van Tenuta Ormanni heeft een heerlijke kruidigheid die perfect past bij een stukje gemarineerde vis in papillote.

    Kipgerechten

    Kip doet het altijd goed op de barbecue. Van een kruidige kippenbout tot een lekkere kippensaté. Hier kan je nog steeds een witte wijn bij drinken maar dan bij voorkeur een iets vollere wijn zoals bv. een kruidige Costière de Nimes of een nieuwe wereld Chardonnay, bv uit Chili. Maar ook rosé wijn doet het uitstekend bij kipgerechten. Kies dan bij voorkeur voor een iets complexere rosé bv. Rollier de la Martinette of L'Ecume van Château de la Négly.

    Varkensvlees en lamsvlees

    Varkensvlees is ook een klassieker op de barbecue: worstjes, spek, brochetten, etc. En ook lamskoteletten worden vaak met kruidige marinade gegrild. Bij al deze vleessoorten passen dan ook eerder kruidige wijnen. We denken dan vooral aan wijnen op basis van Grenache, Syrah en andere zuiderse druivenrassen. Deze Côtes du Rhône van Domaine de la Solitude is het perfect voorbeeld en kan zelfs licht gekoeld geschonken worden. Ook La Boscana uit Catalonië bevat naast Grenache en Syrah een scheut Tempranillo voor het Spaanse accent. Mag het wat voller zijn? Ga dan voor  Les Murets van Château de Luc uit de Languedoc, of Si Mon Père Savait van Bernard Magrez uit de Rousillon.

    Rundsvlees

    Nog steeds honger na dit alles? Dan is het tijd voor de plat de resistance. Een heerlijke steak of côte a l’os, liefst nog wat saignant. Dit vraagt uiteraard om een krachtige rode wijn met stevige tannines. We denken dan bv. aan een Spaanse wijn zoals deze Toro op basis van de Tempranillo druif en met een geslaagde houtopvoeding. Ook klassieke Franse wijnen uit Bordeaux hebben hier hun plaats of zelfs een sappige Syrah uit de Noordelijke Rhone of waarom niet Zuid Afrika. En in de nieuwe wereld is ook Argentijnse Malbec de perfect pairing bij een steak. Al kan je ook zeker een Malbec uit Cahors overwegen.

    En kan je echt niet kiezen, maak het jezelf dan makkelijk een koop onze barbecue wijnbox.

    Wat je ook eet of drinkt, laat het smaken en geniet van de zomer!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Cool Climate Wines
      04 / Jan / 2023

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Cool Climate Wines

    • Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?
      19 / Dec / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Wat is het verschil tussen Prosecco en Cava?

    • Wat is mineraliteit in wijn?
      07 / Dec / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Wat is mineraliteit in wijn?

    • Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?
      07 / Dec / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Hoe weet je of een wijn droog of zoet is?

    • Decanteren of karafferen
      07 / Dec / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Decanteren of karafferen

    • Hoe proef je dat je wijn niet goed is?
      14 / Nov / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Hoe proef je dat je wijn niet goed is?

    • Hoe bewaar je wijn het allerbeste?
      04 / Oct / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Hoe bewaar je wijn het allerbeste?

    • Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?
      31 / May / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Bordeaux 2021 primeurs: koopwaardig?

    • Welke wijn bij asperges?
      08 / Apr / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Welke wijn bij asperges?

    • Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?
      06 / Apr / 2022

      Peter Arijs - 11 / Jun / 2021

      Mythes rond champagne en wijn; waar of niet waar?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »