Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Mosselwijnen voor jouw mosselfeest

13 Aug 2019

Het mosselseizoen is reeds van start gegaan en dat vraagt voor lekkere wijnen. Voor elke soort bereiding van je mosselen is er een aangepaste wijn om optimaal te kunnen genieten. Ontdek hier verschillende wijnsoorten die je mosselfeest zullen doen slagen. 

 

Mosselen natuur

Bij deze klassieke basisbereiding, eventueel gecombineerd met frietjes, kiest men vast voor een frisse en fruitige wijn. Verschillende witte wijnen passen dus zeker bij deze soort bereiding van je mosselen. Zo zijn de Domaine Raimbault Pineau - Sancerre 2017 op basis van Sauvignong Blanc en een La Sablette - Muscadet Sèvre et Maine "sur Lie" 2018 twee frisse wijnen uit Frankrijk waarmee je zal scoren.

 

Mosselen met witte wijn

Je kan je mosselen natuurlijk altijd parfumeren met witte wijn. Deze wijn kan dan ook verder gebruikt worden om te serveren tijdens de maaltijd. Hiervoor moet je wijn een zekere frisheid hebben maar ook genoeg ‘body’. Een Spaanse Rejadorada Verdejo - Rueda 2018 zorgt voor een extra dimensie aan je mosselen bij deze bereiding. Deze Spaanse witte wijn heeft een intense fruitigheid met lichte kruiden. Door zijn citroengele kleur voel je je meteen in het westen van de Castilla y Léon, waar deze wijn van afkomstig is.

 

Bouillabaise

Ook bij deze bereidingswijze kan je wijnkeuze voor dat tikkeltje extra zorgen. Sleutelwoorden voor je wijnkeuze zijn voldoende rijk, vettige wijn en zonnig fruit. Met een Landskroon Chenin Blanc 2018 maak je dus zeker een juiste keuze. Wil je experimenteren bij je Bouillabaise? Probeer het eens te combineren met een lekkere Sherry wijn. 

 

Wil jij al onze mosselwijnen ontdekken? Ontdek het hier.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter