• Levering in 2 à 4 dagen
 • Gratis levering vanaf 50 euro
 • Bel voor advies 03/489.02.23

9,812 Beoordelingen

COVID-19 UPDATE : WIJ BLIJVEN OPEN.


  Wijnhandel QUALIVINO sinds 1953 - Ons verhaal

  Wijnhandel Qualivino in Lier (Antwerpen) is een echte familiezaak. Al sinds 1953 legt onze familie zich met veel passie toe op authentieke “terroir” wijnen uit Frankrijk en andere Europese wijnlanden. Onze wijnselectie omvat zowel gevestigde, gerenommeerde wijndomeinen alsook opkomende talenten uit minder gekende wijnregio’s. Wij selecteren onze wijndomeinen op basis van 3 pijlers:  een unieke typiciteit, vakmanschap en prijs/kwaliteit. Deze selectie artisanale alcoholische dranken omvat ook champagne, cava, porto en nog veel meer. Reeds 25 jaar zijn wij ook wijnmakers in het Zuidwesten van Frankrijk op Château Les Donats.

  Dankzij een flexibel team van medewerkers (wijnmeesters) kan je bij ons terecht als particulier en horeca klant voor het gepaste wijnadvies. Bovendien leveren wij aan voordelige tarieven in heel België en  Nederland. 

   

  Albert Somers - stichter wijnhandel QualivinoQUALIVINO IS EEN FAMILIEVERHAAL 

  Albert Somers richt in 1953 wijnhandel Qualivino op, in ‘Kasteel Fruithof’ in Boechout. Hij spitst zich toe op de invoer van Franse kwaliteitswijnen, porto's en gedistilleerde dranken. In 1985 verhuist Qualivino naar zijn nieuwe vestiging aan de Antwerpsesteenweg 497 in Lier, onze huidige locatie.

  Patrick Somers 

  Na een tijdje versterkt Alberts zoon Patrick het team van Qualivino en hij krijgt de leiding over de bottelarij. Patrick had zijn opleiding genoten in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Met zijn uitgebreide wijnkennis wordt Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit geeft hem de kans om nauwer in contact te komen met klanten en zo beter te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genoten. Daarnaast zou Patrick het wijngamma van Qualivino verder uitbreiden. Samen met zijn echtgenote Marie groeit Qualivino uit tot een vaste waarde in het Antwerpse wijnlandschap. 

  Olivier Verhelst

  In 2010 klimt met Olivier Verhelst ook de derde generatie aan boord van wijnhandel Qualivino. Opgegroeid in een nest vol wijnpassie, behaalt Olivier na zijn studies van bio-ingenieur een diploma oenologie (wijnbouwkunde) aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen besluit hij om resoluut mee in de wijnhandel te stappen. 

   

  Château Les Donats

  We mogen met enige fierheid zeggen dat we ondertussen ook al sinds 1994 authentieke wijnen produceren in het Zuidwesten van Frankrijk onder het moto "Vins de Périgord aves un accent différent". Oorspronkelijk telde dit wijndomein 14 hectaren wijngaarden ten zuiden van Bergerac. De laatste jaren groeide Château Les Donats uit tot een gerespecteerd wijndomein in de regio met 20 hectaren wijngaard op de betere "Terroirs" rondom de stad Bergerac. Sinds 2018 wordt er ook een kleine productie gemaakt op de prestigieuze herkomstbenaming "Pécharmant". 

  Chateau Les Donats Bergerac

  Hechte band met onafhankelijke wijnboeren

  Als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie met de kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band vormen. Dit onderscheidt ons dan ook in onze selectie van kwaliteitswijnen!

  Bij ons vind je zowel kleine, ongekende appellaties als gerenommeerde topwijnen uit diverse Europese wijnstreken en wijnlanden zoals:

  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië
  • Portugal
  • Oostenrijk
  • ...

  In onze wijnwinkel ontvangen onze wijnmeesters u graag met een ruim assortiment wijnen en met deskundig advies. 

   

   

   

   

   

   

   

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0