• Lorem ipsum

Wijnhandel Qualivino in Lier (Antwerpen) is een echte familiezaak. Al sinds 1953 spitst onze familie zich met veel passie toe op authentieke “terroir” wijnen uit Frankrijk en andere Europese wijnlanden. Onze selectie omvat zowel gevestigde, gerenommeerde wijndomeinen alsook opkomende talenten uit minder gekende wijnregio’s. Wij leveren in heel België en richten ons zowel particulieren als Horeca. Naast wijn vind je bij ons ook andere artisanale alcoholische dranken zoals champagne, cava, porto en nog veel meer. 

Albert Somers - stichter wijnhandel Qualivino

Onze wijnselectie is gebaseerd op 3 pijlers:  een unieke typiciteit, vakmanschap en prijs/kwaliteit.

 

QUALIVINO IS EEN FAMILIEVERHAAL 
Albert Somers richt in 1953 wijnhandel Qualivino op, in ‘Kasteel Fruithof’ in Boechout. Hij spitst zich toe op de invoer van Franse kwaliteitswijnen, porto's en gedistilleerde dranken. In 1985 verhuist Qualivino naar zijn nieuwe vestiging aan de Antwerpsesteenweg 497 in Lier, onze huidige locatie.
Patrick Somers 
Na een tijdje versterkt Alberts zoon Patrick het team van Qualivino en hij krijgt de leiding over de bottelarij. Patrick had zijn opleiding genoten in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Met zijn uitgebreide wijnkennis wordt Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit geeft hem de kans om nauwer in contact te komen met klanten en zo beter te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genoten. Daarnaast zou Patrick het wijngamma van Qualivino verder uitbreiden. Samen met zijn echtgenote Marie groeit Qualivino uit tot een vaste waarde in het Antwerpse wijnlandschap. 

Olivier Verhelst
In 2010 klimt met Olivier Verhelst ook de derde generatie aan boord van wijnhandel Qualivino. Opgegroeid in een nest vol wijnpassie, behaalt Olivier na zijn studies van bio-ingenieur een diploma oenologie (wijnbouwkunde) aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen besluit hij om resoluut mee in de wijnhandel te stappen.
Château Les Donats
We mogen met enige fierheid zeggen dat we ondertussen ook al sinds 1994 authentieke wijnen produceren in het Zuidwesten van Frankrijk onder het moto "Vins de Périgord aves un accent différent". Oorspronkelijk telde dit wijndomein 14 hectaren wijngaarden ten zuiden van Bergerac. De laatste jaren groeide Château Les Donats uit tot een gerespecteerd wijndomein in de regio met 20 hectaren wijngaard op de betere "Terroirs" rondom de stad Bergerac. Sinds 2018 wordt er ook een kleine productie gemaakt op de prestigieuze herkomstbenaming "Pécharmant".  

Chateau Les Donats Bergerac

 

Hechte band met onafhankelijke wijnboeren

Als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie met de kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band vormen. Dit onderscheidt ons dan ook in onze selectie van kwaliteitswijnen!

 

Bij ons vind je zowel kleine, ongekende appellaties als gerenommeerde topwijnen uit diverse Europese wijnstreken en wijnlanden zoals:

  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië
  • Portugal
  • Oostenrijk
  • ...

In 2014 hebben we onze intrek genomen in onze volledig vernieuwde wijnwinkel in Lier. U kan hier een ruim assortiment wijnen telkens per glas proeven en dit met deskundig advies.