• 60 jaar ervaring
  • Klein- & Groothandel
  • Meer dan 500 wijnen
  • Wijnwinkel in Lier
  • +32(0)34890223
  • Openingstijden
  • Ma t/m Vrij 08:00 - 18:00
    Za 10:00 - 18:00
Geen producten gevonden...
Gerespecteerde wijnhandel sinds 1953 - Over ons en onze wijnen !

Gerespecteerde wijnhandel sinds 1953 - Over ons en onze wijnen !

Wijnhandel Qualivino in Lier (Antwerpen) is een echte familiezaak. Al sinds 1953 spitst onze familie zich met veel passie toe op authentieke “terroir” wijnen uit Frankrijk en andere Europese wijnlanden. Onze selectie omvat zowel gevestigde, gerenommeerde wijndomeinen alsook opkomende talenten uit minder gekende wijnregio’s. Al deze wijnen combineren een unieke typiciteit, vakmanschap en prijs/kwaliteit. Wij leveren in heel België en richten ons zowel particulieren als Horeca.   

Naast wijn vind je bij ons ook andere artisanale alcoholische dranken zoals champagne, cava, porto en nog veel meer. 

 

ONS FAMILIEVERHAAL – GESCHIEDENIS WIJNHANDEL QUALIVINO


Albert Somers - stichter wijnhandel QualivinoAlbert Somers richt in 1953 wijnhandel Qualivino op, in ‘Kasteel Fruithof’ in Boechout. Hij spitst zich toe op de invoer van Franse kwaliteitswijnen, porto's en gedistilleerde dranken. In 1985 verhuist Qualivino naar zijn nieuwe vestiging aan de Antwerpsesteenweg 497 in Lier, onze huidige locatie.

Zoon Patrick Somers versterkt het team van Qualivino

Na een tijdje versterkt Alberts zoon Patrick het team van Qualivino en hij krijgt de leiding over de bottelarij. Patrick had zijn opleiding genoten in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon.Met zijn uitgebreide wijnkennis wordt Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit geeft hem de kans om nauwer in contact te komen met klanten en zo beter te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genoten. Daarnaast zou Patrick het wijngamma van Qualivino verder uitbreiden.Samen met zijn echtgenote Marie groeit Qualivino uit tot een vaste waarde in het Antwerpse wijnlandschap. 

Olivier & Sebastien Verhelst

In 2010 klimt met Olivier & Sebastien Verhelst ook de derde generatie aan boord van wijnhandel Qualivino.

Beide broers groeien op met dezelfde wijnpassie die ze delen met hun stiefvader Patrick Somers. Olivier behaalt na zijn studies van bio-ingenieur een diploma oenologie (wijnbouwkunde) aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen besluit hij om resoluut mee in de wijnhandel te stappen. Sebastien besluit om na zijn studies van industrieel ingenieur enkele jaren te gaan werken in de chemische sector. Om uiteindelijk in 2014 dezelfde keuze te nemen en versterkt hij het team van Qualivino.

60-jaar jubileum

In 2014 worden onze nieuwe winkel en magazijn aan de Antwerpsesteenweg in Lier ingehuldigd om ons 60-jarig jubileum extra in de kijker te zetten. Wij verwelkomen je hier graag voor wijnproeven en onze topwijnen aan je voor te stellen.

Château Les Donats

Sinds 1994 zijn wij ook wijnproducent in het Zuidwesten van Frankrijk. Langsheen de oevers van de Dordogne rivier verbouwen we 14 hectare wijngaard. Met dezelfde passie naar authenticiteit produceren we karaktervolle witte, rode en rosé wijnen. 

Chateau Les Donats Bergerac

 

Hechte band met onafhankelijke wijnboeren

Als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie met de kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band vormen. Dit onderscheidt ons dan ook in onze selectie van kwaliteitswijnen!

 

Bij ons vind je zowel kleine, ongekende appellaties als gerenommeerde topwijnen uit wijnstreken en wijnlanden zoals:

 

 

Onze Wijnsoorten en Types Wijn

Bij Qualivino vind je: 

Maar ook andere alcoholische dranken, zoals:

Ontdek hier ons volledige aanbod aan ‘bubbels’ en ‘speciale dranken’. Vind ook een indeling van onze dranken op vlak van ‘type wijn’, ‘druivensoort’ en ‘bijhorende gerechten’.

Wijnproeven & andere activiteiten

Wij organiseren geregeld wijnproeverijen in onze wijnwinkel in Lier. Bij ons kan je topwijnen dus gerust eerst even komen proeven vooraleer je ze koopt. Wijnproeven gaat bij ons geregeld zelfs gepaard met een heuse barbecue of andere ‘wijn en spijs’-activiteiten. Aankondigingen daarvoor vind je steeds op onze Facebook-pagina. Kom dus gerust eens langs, we kijken er al naar uit je te mogen verwelkomen!

Ontdek al onze activiteiten zoals de ‘wijncursus’. Vind de data in onze ‘agenda’.

Koop je wijn eenvoudig online in onze wijn webwinkel

Qualivino heeft naast zijn fysieke wijnwinkel aan de Antwerpsesteenweg in Lier ook een online wijn webshop, waar je dag en nacht wijn online kan bestellen en kopen. Dankzij onze online wijnwinkel hoef je dus niet steeds tot in Lier te komen om onze wijn te proeven of in te kopen.

Een fles wijn online bestellen en bezorgen

Uiteraard kan je ervoor kiezen om de wijn die je online bij ons koopt, ook meteen te laten bezorgen of versturen. Zo hoef je ook daarvoor je huis niet meer uit. Je ziet, online wijn kopen heeft zo zijn voordelen. Immers, in onze wijnwinkel vind je ook geregeld heel wat goedkope wijn, promoties en aanbiedingen van wijn of andere alcoholische dranken. 

Neem gerust een kijkje bij onze promoties in onze online wijnwinkel en twijfel niet ons te contacteren voor een antwoord op al je vragen!

Qualivino 

Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media