Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Château Canon-La-Gaffelière

Château Canon-La-Gaffelière

Frankrijk

Château Canon-La-Gaffelière heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het ligt in het hart van Saint-Emilion, een van de meest geprezen wijnregio's van Bordeaux. Door de eeuwen heen heeft het domein verschillende eigenaren gekend en heeft het zich onder het bestuur van zijn huidige eigenaar Stephan von Neipperg ontwikkeld tot een benchmark binnen de appellatie.

De familie von Neipperg is al bijna acht eeuwen actief in de wijnbouw en heeft wortels in de Duitse adel. De huidige eigenaar, graaf Stephan von Neipperg, beheert het domein sinds de jaren '80 van de vorige eeuw en heeft het getransformeerd tot een van de toonaangevende landgoederen in Saint-Emilion.

Stephan von Neipperg heeft zijn focus gelegd op duurzame en biodynamische wijnbouwpraktijken. Zijn visie is dat de beste wijnen voortkomen uit een gezonde wijngaard die in harmonie is met de natuur. Dankzij deze benadering hebben de wijnen van Canon-La-Gaffelière een duidelijke expressie van terroir, met een evenwicht tussen kracht en elegantie.

Naast Château Canon-La-Gaffelière bezit en beheert de familie von Neipperg verschillende andere prestigieuze landgoederen in Bordeaux, waaronder Château La Mondotte en Clos de l'Oratoire. Elke wijngaard heeft zijn unieke identiteit, maar ze delen allemaal de filosofie en expertise van de von Neipperg-familie.

Château Canon-La-Gaffelière

Prijslijst aanvragen