
VIVINO
Sensis Brunello di Montalcino 2018
Deze wijn wordt geproduceerd met handmatige oogst en rijpt 3 jaar in Sloveense eiken vaten, gevolgd door een jaar op fles. Het resultaat is een dieprode robijnkleurige wijn met granaatappelreflecties. Het elegante bouquet onthult aroma's van rijp fruit, kruiden en geroosterde tonen. Vol van body, goed in balans en complex, met stevige tannines en een lange, rijke afdronk. Een wijn die liefhebbers van complexe en gestructureerde rode wijnen zal bekoren.

Sensis Brunello di Montalcino 2018
Beoordelingen
-
VIVINO
4,2 -
Robert Parker
91/100 -
James Suckling
93/100
Proefnotitie
Aroma's van zoete bessen en sinaasappelschil vermengen zich met bloemige en sandelhout tonen. Deze wijn is vol van body, met stevige tannines die intensiteit en vastheid tonen, maar tegelijkertijd het koele, sublieme fruit mooi omlijsten.
Lekker bij
- Kazen (gerijpt)
- Vlees (gegrild)
- Wild
Specificaties
-
Jaartal
2018 -
Bewaarpot.
2024 - 2028 -
Serveertemp.
16°C - 18°C -
Artikelcode
ITR07118
Het domein
-
Land
Italië -
Wijnstreek
Toscane -
Appellatie
Brunello di Montalcino -
Domein
Cava d'Onice -
Druiven
100% Sangiovese

Over het land
Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber!
Over de wijnstreek
Deze Italiaanse wijnregio kent een lange en rijke wijngeschienis. De lokale druif Sangiovese spant hier de kroon in gerenommeerde appellaties zoals Chianti, Vino Nobile di Montepulciano en Brunello di Montalcino en geeft wijnen hoog in zuren en tannine met aroma's van rode kersen, pruimen en gedroogde pruimen. Hier vind je ook de 'supertuscans': revolutionare wijnen die traditionele Toscaanse druiven gingen combineren met internationale en vooral bordelese druivenrassen. Ze zorgden voor een rennaissance van Toscane en Italië als wijngebieden.
Over de appellatie
Brunello di Montalcino is een rode Italiaanse DOCG-wijn die wordt geproduceerd in de wijngaarden rond de stad Montalcino. Brunello, een verkleinwoord van Bruno ("bruin"), is de naam die lokaal werd gegeven aan wat werd beschouwd als een individuele druivensoort geteeld in Montalcino. De Brunello di Montalcino is (samen met Barolo, Barbaresco en Franciacorta) de meest gewaardeerde en duurst betaalde Italiaanse wijn.
Over de subregio
Chianti is een beroemde subregio in Toscane, Italië, die bekendstaat om zijn rode wijnen, voornamelijk gemaakt van Sangiovese-druiven. Chianti-wijnen variëren van fruitig en toegankelijk tot complex en langdurig gerijpt, afhankelijk van de specifieke classificatie. De subregio staat bekend om zijn pittoreske landschappen en historische wijntradities.
Over het wijndomein
Montalcino, een schilderachtig middeleeuws stadje verscholen in de heuvels van Toscane, vormt de geboorteplaats Cava d'Onice. Gedreven door een diepe liefde voor hun gebied, besloten ze om de smaken en geuren van hun land met de wereld te delen.
Hun selectie wijnen, waaronder de bekende Brunello en Rosso di Montalcino, belichamen niet alleen een traditie maar ook een verhaal over hun oorsprong en een filosofie die ze "vinesophy" noemen. Deze filosofie leidt hen door elk aspect van het Sangiovese proces, van het cultiveren van de wijngaarden tot het maken van het eindproduct, binnen het kader van een toegewijd familiebedrijf.