Dessertwijnen waren eeuwenlang de meest gewilde wijnen ter wereld. Deze worden niet enkel gebruikt om te serveren bij desserts, maar passen ook perfect bij een aperitief. Met deze 4 dessertwijnen zorg je alvast voor een perfecte aanvulling van jouw dessert of aperitief.

Beginnen doen we met deze intense, fruitige wijn uit de befaamde Douro vallei. Deze wijn werd gemaakt met moscatel druiven aangelegd op alcohol tot 15%. Dit zorgt ervoor dat deze zoete wijn het meest tot zijn recht komt met verschillende desserts bestaande uit chocolade. 

Deze smaakvolle liquoreux uit de bekende appellatie Loupiac zorgt voor verfijnde en delicate aroma’s van steenvruchten, passievruchten, honing en gedroogde kruiden. Chateau Loupiac-Guadiet vervaardigd reeds 200 jaar deze kleine sauternes. Deze wijn valt perfect te combineren met aperitief, romige kazen of een dessert.

Deze jonge, lichtzoete witte wijn met exotische toetsen is enorm toegankelijk. Met aroma’s van verschillende rijpe, witte fruiten valt deze wijn te combineren met verschillende gerechten. Het meest komt deze tot recht bij desserts met chocolade, aperitief of foie gras.

Ook een Cream Sherry wijn kan perfect gebruikt worden als dessertwijn. Delgado Zuleta is één van de oudste familiale Sherryhuizen waar kwaliteit hoog in het vaandel gedragen wordt. Deze droge Sherry wijn uit het zuiden van Spanje past het best bij verschillende aperitieven en desserts. 

Portugal
Moscatel | Douro
DALVA

Moscatel | Douro

Portugal, Douro

Intense, fruitige "wijn" die uitstekend geschonken kan worden als aperitief of dessert. Een wijn op basis van Moscatel druiven die tijdens de rijping aangelengd worden met alcohol. De druiven rijpen op een hoogte van 500 meter op de heuvelflanken in de Douro vallei.

€ 11,90
Frankrijk
Loupiac 2020
Score
VIVINO
3.9
Château Loupiac-Gaudiet

Loupiac 2020

Frankrijk, Bordeaux

Een aantrekkelijke zoete witte wijn die liefhebbers zal betoveren met zijn harmonieuze smaak en elegante complexiteit.. Deze smaakvolle liquoreux wijn uit de appellatie Loupiac wordt met zorg vervaardigd door Château Loupiac-Gaudiet, een gerespecteerd domein met meer dan 200 jaar op de teller.

 

VIVINO 3.9
€ 14,80
Frankrijk
DONATS Moelleux | Bergerac 2022
Château Les Donats

DONATS Moelleux | Bergerac 2022

Frankrijk, Sud-Ouest

Een witte, lichtzoete wijn op basis van Sémillon uit het zuidwesten van Frankrijk. Reeds 30 jaar geleden nestelde deze Belgische wijnmakers zich in het hart van de Périgord om karaktervolle, toegankelijke wijnen te vervaardigen. Deze wijn is daar een uitstekend voorbeeld van. Ideaal voor de zoetebekken.

€ 9,50
Spanje
Cream sherry
Delgado Zuleta

Cream sherry

Spanje, Andalusië

Delgado Zuleta is één van de oudste familiale sherryhuizen van Marco de Jerez waar traditie en kwaliteit hoog in het vaandel worden gedragen. Dit wijnhuis heeft een zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot 1719.

€ 11,20