Advies nodig? Bel 0472 74 18 24
Gratis levering vanaf €75,-
Veilig online betalen
Qualivino
Wijnmeesters sinds 1953
Barbaresco |Albesani 2020
Massolino

Barbaresco |Albesani 2020

Massolino behoort tot de top wijnmakers van Piëmonte. Hun Barolo's & Barbaresco's krijgen steeds uitstekende scores vanwege hun fijne geraffineerde karakter. Ontdek de Massolino Barbaresco Albesani 2020: een meesterwerk uit Neive, belichaamd door de nobele Nebbiolo druif. 

€ 87,50
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Barbaresco |Albesani 2020
Massolino

Barbaresco |Albesani 2020

€ 87,50
Op voorraad - 3 dagen
Gratis verzending van € 75,-
Proefnotitie

Deze Barbaresco toont een diepe granaatrode kleur. Het boeket is rijk en complex, met een verleidelijke mix van bloemen, rode vruchten, hooi, specerijen en tabak die samen een volle en diepe geurervaring bieden. De smaak is rijk en elegant, soms zelfs een beetje streng, met een prachtige balans tussen genot en een uitstekend verouderingspotentieel.

Lekker bij
  • Gegrilde groenten
  • Kalfsvlees
  • Vlees (gegrild)
Smaakprofiel
Aroma’s
Floraal
Complexiteit
Houtrijping
Mineraal
Kruidig
Body
Kachtig
Aciditeit
Laag Hoog
Tannine
Laag Hoog
Specificaties
  • Jaartal
    2020
  • Volume
    0,75 L
  • Alcohol%
    14,0%
  • Bewaarpot.
    2030 - 2045
  • Serveertemp.
    16°C - 18°C
  • Artikelcode
    ITR01720
Het domein
  • Land
    Italië
  • Wijnstreek
    Piëmonte
  • Appellatie
    Barbaresco
  • Domein
    Massolino
  • Druiven
    100% Nebbiolo
Piëmonte
Meer over deze wijn

Ze noemen de barbaresco met een rede de Queen van de Piemonte, verleidelijke bloemige noten komen naar voren in de geur, vergezeld door tonen van rood fruit. Dit is een zachtere en delicatere wijn dan de Barolo, maar met een ongelooflijke charme. Een uitstekende smaak, met zachte tannines en een frisse zuurgraad. We raden aan om de even van te voren te decanteren. De Nebbiolo druiven voor deze wijn groeien op de zonnige hellingen van de "Albesani" Me.G.A. in Neive, op 230 meter boven zeeniveau. Met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar, getuigen de wijnstokken van diepgewortelde tradities en unieke kwaliteiten. De vinificatie volgt de paden van klassieke Barbaresco, met een lange fermentatie en maceratie in eiken vaten bij ongeveer 30°C. De rijping vindt plaats in grote Slavonische eikenhouten vaten gedurende maximaal 18 maanden, gevolgd door nog eens 12 maanden flesrijping in speciale, koele, donkere kelders.

Over het land

Italië vecht al jaren met Frankrijk voor de titel van land met de meeste wijnproductie. De Italiaanse wijnen zijn zo verscheiden als het land zelf, met vele regio's met hun eigen typische stijlen en druiven. Als resultaat zijn er meer dan 300 officiëel erkende wijnzones en een miljoen wijnproducenten. Waar er in Italië na de tweede wereldoorlog veel focus lag op bulkwijnen, is de kennis en kunde van de Italiaanse wijnmakers gigantisch gegroeid. Als gevolg is er praktisch in elke regio in Italië wel typische, kwaliteitsvolle wijn te vinden. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber! 

Over de wijnstreek

Piëmonte is zonder twijfel de meest verfijnde wijnregio van Italië. Het wordt vaak ook omschreven als het culinaire hart van Italië. Deze adembenemende, heuvelige streek bevindt zich in het noordwesten tussen de Middellandse Zee en de Alpen. Deze regio telt in totaal 18 DOCG appellaties waaronder de gerenomeerde namen zoals Barbaresco en Barolo. 

De wijnregio beslaat in totaal 5 subregio's: Canavese, Colline Novaresi, Coste della Sesia , Langhe en Monferrato 

Over de appellatie

Barbaresco is een van de grootste wijnregio's in Piemonte en wordt zelden genoemd zonder een verwijzing naar zijn buurman Barolo. Beide zijn de beste uitdrukkingen van de Nebbiolo druif en waar Barolo vaak streng en tanninerijk kan zijn, is Barbaresco zijn warmere en toegankelijkere tegenhanger.

Over de subregio

De Langhe, in Piëmont, Italië, is een heuvelachtige streek tussen de Tánaro en Bórmida rivieren. Dorpen liggen op heuvelruggen met diepe dalen ertussen. Het noorden, Bassa Langa, heeft heuvels tot 600 m met wijngaarden in dorpen als Barolo en Barbaresco. Het zuiden, Alta Langa, bereikt hoogtes tot 896 m. Hier groeien hazelnoten, fruit en truffels, en staan kazen bekend.

Over het wijndomein

Massolino Vigna Rionda, een familiewijnhuis dat zijn wortels heeft in de Langhe regio, produceert al wijnen sinds 1896. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en is overgestapt van gemengde landbouw naar de productie van kwaliteitswijnen. Barolo en Barbaresco maken deel uit van het familiale erfgoed. Ze waarderen hun wijngaarden en de verschillende terroirs en produceren klassieke Barolo en Barbaresco wijnen, maar ook single vineyard crus zoals Vigna Rionda, Margheria, Parafada, Parussi en Albesani. De focus ligt op het respecteren van het land en de wijngaarden, zodat er een connectie is van druif tot glas. Ze zijn onlangs uitgebreid naar de productiezone van Barbaresco. Massolino Vigna Rionda is een familiebedrijf, met vier generaties die bijdragen aan hun wijnbouwerfgoed. Hun filosofie is gericht op het behoud van de essentie van de druif en het terroir, waarbij de unieke kenmerken van elke wijngaard tot hun recht komen.

Prijslijst aanvragen