Productomschrijving
Druif
60% Monastrell, 40% Cabernet Sauvignon
Gerechten
Charcuterie, BBQ, gevogelte, kruidige vegetarische schotels, varkensvlees
Kleur
Paarsrood
Geur
Aroma's van rijp rood fruit, pruim, groene kruidigheid en een licht vlezige toets.
Smaak
Een fruitige en sappige aanzet. Ondanks de zuidelijk herkomst is dit geen vermoeiende wijn. De tannines zijn zacht en het lichte zoetje in de afdronk zorgt voor een zomers gevoel.
Cabernet Sauvignon en Monastrell staan dan wel bekend als druivenrassen die krachtige wijnen voortbrengen, maar door de wijngaarden op 700m hoogte en een vinificatie zonder al te veel extractie noch houtopvoeding slagen ze er bij Neleman in om er een sappige en fruitige wijn van te maken. De leuke en handige verpakking maakt dit bovendien perfect geschikt voor tuinfeesten of picknicks.
De wijnen van Neleman, altijd biologisch en vegan friendly, zijn geïnspireerd op de Mediterrane levensstijl. De stichter Derrick Neleman liet zijn carrière als wijn inkoper in Nederland achter om zich te storten op dit avontuur. Hij koos de wijnregio Valencia uit omwille van de uitdaging en het potentieel. Met veel bravoure koos hij resoluut voor kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap. Dit alles resulteert in een wijnen die je zullen blijven verrassen.
Het is wellicht niet de meest gekende wijnregio van Spanje. Nochtans biedt Valencia naast zijn Paella een heerlijk arsenaal aan lokale wijnen. Deze wijnregio kent reeds een lange geschiedenis van wijnbouw die zelf teruggaat tot in de Romeinse periode. Ondanks de hitte zal je in de heuvels rond Valencia verschillende gebieden vinden die dankzij hun hoogtes van 400 tot 1200 een goed klimaat bieden aan zowel lokale als internationale druivensoorten. In de laagvlakte zal je dan weer eerder de Moscatel druiven terugvinden.
Reviews
Anderen verkozen ook ...
Recente artikelen
NELEMAN
Wine in Books 'Red' | BIB 3 Liter
€23,00€23,20