Productomschrijving
Druif
75% Merlot, 15% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Gerechten
Gevogelte, gebraad, wild, rood vlees, lamsvlees
Kleur
Granaatrood
Geur
Uitnodigende aroma's van donkere kers, moerbei, viooltjes en zoete specerijen van de mooie houtlagering.
Smaak
Een wijn met veel structuur, een volle aanzet, stevige maar perfect rijpe tannines samen met de mooie ondersteunde zuren zorgen voor een grote "tweede wijn" met veel bewaarpotentieel.
Robert Parker
92/100
Château Valandaud begon in de jaren 90 met een peceel van 0,6 ha en de wijn werd gemaakt in een garage, daarom de term "garage wijn". De wijn werd laaiend enthousiast onthaald door wijn recensenten en consumenten. Vandaag is Valandraud terecht een Premier Grand Cru Classé van Saint-Emillion met ongeveer 9 ha wijngaard. Virginie de Valandraud is de tweede wijn van dit domein, genoemd naar de dochter van de eigenaar Jean-Luc Thunevin.
Net zoals de grote wijn, een klassieke bordelese vinificatie, verouderd op 100% nieuw hout maar minder lang dan de eerste wijn.
Saint-Émilion is het epicentrum van één van Bordeaux meest bruisende wijnregio's. Het oude en adembenemende dorpje dat zijn naam aan deze regio verleent, is uitgegraven in typische kalkstenen rotsen. Het is dankzij deze kalksteen dat enkele van de meest bekende wijnen ter wereld zich hier bevinden. De kwaliteit van de wijnen zit in de expressie van Merlot en Cabernet Franc. Deze druivensoorten brengen hier volle en elegante wijnen die een unieke complexiteit ontwikkelen tijdens het verouderen.