• Lorem ipsum

 

QUALIVINO is een familiale wijnhandel gespecialiseerd in kwaliteitswijnen en artisanale alcoholische dranken voor particulieren, horeca en professionelen. 

Deze Antwerpse wijnhandel werd opgericht door Albert SOMERS in 1953 en was gehuisvest op ‘Kasteel Fruithof’ in Boechout. Albert besloot om zich toe te spitsen op de invoer van Franse kwaliteitswijnen, porto's en gedistilleerde dranken. In 1985 verhuisde de firma naar zijn nieuwe vestiging op de Antwerpsesteenweg 497 te Lier.

Nadien versterkte zijn zoon Patrick Somers het team van Qualivino en kreeg hij de leiding over de bottelarij. Hij genoot zijn opleiding in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Patrick Somers is gedreven in zijn zoektocht naar kwaliteit van de producten als het verbeteren van de klantenbediening. Met zijn uitgebreide wijnkennis werd Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit gaf hem de unieke kans om enerzijds in contact te komen met de klanten en om zo te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genieten en om anderzijds het wijngamma verder uit te breiden. Samen met zijn echtgenote Marie zijn ze erin geslaagd een vaste waarde te worden in Antwerpen en omstreken.

Daarnaast besloot Patrick om in 1994 zich te wagen aan een nieuw avontuur en zelf eigenaar te worden van een wijngaard in het Zuidwesten van Frankrijk, namelijk in Bergerac.

Sinds 2010 is nu ook de derde generatie aan boord gekomen met Olivier & Sebastien Verhelst. Beide broers groeiden op met dezelfde wijnpassie die ze delen met hun stiefvader Patrick. Na zijn studies als bio-ingenieur, behaalde Olivier een diploma oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen in verschillende werelddelen, besloot hij om zich te gaan focussen op de productie van de wijnen in Bergerac op Château Les Donats. Na korte tijd werd dit al vlug gecombineerd met de aankoop van wijnen voor Qualivino. Sebastien daarentegen besloot na zijn studies als industrieel ingenieur enkele jaren te gaan werken in chemische sector. In 2014 werd duidelijk dat de passie voor wijnen te groot werd en hij de andere familieleden bijtrad.

Dankzij de rol als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie met de kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band vormen. Dit onderscheidt Qualivino dan ook in zijn selectie van kwaliteitswijnen.

In 2014 werd onze nieuwe winkel en magazijn in Lier ingehuldigd om het 60-jarig jubileum kracht bij te zetten. Wij verwelkomen u hier graag om ons volledig aanbod aan u voor te stellen en te laten degusteren.