• Lorem ipsum

De wijnmeesters van QUALIVINO is een verhaal van authentieke wijnen van A tot Z. Een vakmanschap van drie generaties in kwaliteitswijnen voor particulieren, horeca en professionelen. 

 

Qualivino is gegroeid uit een traditionele wijnhandel die momenteel één van de oudste traditionele en onafhankelijke wijnwinkels is uit provincie Antwerpen. Een wijnverhaal dat in 1953 begon toen Albert Somers wijnen begon in te voeren en te bottelen op het Kasteel Fruithof in Boechout. Vele flessen en drie generaties later delen we nog steeds met hetzelfde enthousiasme deze boodschap van vakmanschap en terroir. In de loop der jaren en met 65 jaar ervaring hebben we een uniek gamma aan kwaliteitswijnen kunnen samenstellen uit diverse wijnregio’s van Frankrijk en omliggende wijnlanden.

 

Bovendien delen wij dit wijnverhaal anders dan een klassieke wijnhandel doordat wij reeds 25 jaar zelf wijnen verbouwen in het Zuidwesten van Frankrijk: Château Les Donats. Dit wijndomein is ondertussen uitgegroeid tot 20 hectaren op 2 verschillende locaties in de regio van Bergerac. Wij vervaardigen hier een boeiend gamma van 10 verschillende rode, witte en rosé wijnen. Onze activiteit van zowel wijnhandelaar als wijnproducent geeft ons een unieke inkijk die we als wijnmeesters vormgeven en met de wijnliefhebbers delen. 

 

Qualivino is een familiebedrijf waarbij Patrick Somers in de voetsporen van zijn vader Albert. Hij genoot zijn opleiding in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Patrick Somers is gedreven in zijn zoektocht naar kwaliteit van de producten als het verbeteren van de klantenbediening. Met zijn uitgebreide wijnkennis werd Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit gaf hem de unieke kans om enerzijds in contact te komen met de klanten en om zo te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genieten en om anderzijds het wijngamma verder uit te breiden. Samen met zijn echtgenote Marie zijn ze erin geslaagd een vaste waarde te worden in Antwerpen en omstreken. 

 

Sinds 2013 is nu ook de derde generatie aan boord gekomen met Olivier Verhelst. Als bio-ingenieur, behaalde Olivier een diploma oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen in verschillende werelddelen, besloot hij om zich te gaan focussen op de productie van de wijnen op Château Les Donats en de verder integratie met de wijnhandel.

 

Dankzij de rol als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie met de kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band vormen. Dit onderscheidt Qualivino dan ook in zijn selectie van kwaliteitswijnen.

 

Onze wijnmeesters zijn een team van 6 gemotiveerde medewerkers die u allen bijstaan in uw zoektocht naar de juiste wijn. Hiervoor kunnen wijnliefhebbers steeds terecht in de uitgebreide wijnwinkel in Lier waar er steeds de mogelijkheid bestaat om te proeven. In 2014 werd onze nieuwe winkel en magazijn in Lier ingehuldigd om het 60-jarig jubileum kracht bij te zetten. Wij verwelkomen u hier graag om ons volledig aanbod aan u voor te stellen en te laten degusteren.

 

Bovendien ontvangen wij u ook graag op het wijndomein zelf na afspraak ([email protected])