• Levering in 2 à 4 dagen
 • Gratis levering vanaf 75 euro
 • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,882 Beoordelingen


  Wijnhandel Qualivino

  Wijnhandel Qualivino in Lier (Antwerpen) is een echte familiezaak waar alles en iedereen wijn ademt. Onze specialiteit bestaat al sinds het ontstaan van onze wijnzaak op de invoer van authentieke wijnen uit Frankrijk en andere Europese wijnlanden. Wat bedoelen we juist met authentiek? Want de selectie wijnen die je bij ons zult tegenkomen omvatten zowel gevestigde, gerenommeerde wijndomeinen alsook opkomende talenten uit minder gekende wijnregio’s. Daarom zweren wij bij 3 pijlers die ons leiden in de zoektocht naar de juiste wijn. Deze moet eerst en vooral een unieke typiciteit en kwaliteit uitstralen, vervolgens hebben we oog voor het vakmanschap van de wijnmaker en tenslotte is de juiste prijs/kwaliteit de kers op de taart. Onze selectie omvat naast wijnen ook artisanale alcoholische dranken zoals Champagne, Cava, Porto en nog veel meer. Onze passie heeft er toe geleid dat we naast de wijnhandel reeds 30 jaar zelf wijnmakers zijn in het Zuidwesten van Frankrijk op Château Les Donats.

  Dankzij een flexibel team van wijnmeesters kan je bij ons terecht als particulier en horeca klant voor het gepaste wijnadvies. Alle wijnen worden in ons magazijn bewaard en zijn direct leverbaar aan voordelige tarieven in heel België en  Nederland. 

  Albert Somers - stichter wijnhandel QualivinoQualivino is een familieverhaal

  Albert Somers richt in 1953 wijnhandel Qualivino op, in ‘Kasteel Fruithof’ in het landelijke Boechout. Van meet af aan  spitst hij zich toe op de invoer van Franse kwaliteitswijnen, porto's en gedistilleerde dranken. Een wijnhandel zag er in die dagen helemaal anders uit dan vandaag de dag. Vele wijnen kwamen in bulk van de 'chateaux' naar Boechout. In onze wijnkelders werden de wijnen dan lokaal gebotteld en nadien per fles verkocht. 

   

   

  Na een tijdje versterkt Alberts zoon Patrick het team van Qualivino en hij krijgt de leiding over de bottelarij. Patrick had zijn opleiding genoten in Bordeaux bij de gerenommeerde professoren Emile Peynaud en J. Ribereau-Gayon. Met zijn uitgebreide wijnkennis wordt Patrick al snel verantwoordelijk voor de aankoop en verkoop. Dit geeft hem de kans om nauwer in contact te komen met klanten en zo beter te begrijpen welke wijnen hun voorkeur genoten.

  Wijnmeesters Qualivino

  In de loop van de jaren '70 en '80 besloten veel wijndomeinen om de wijnen zelf af te vullen en per fles te verkopen. Daarom werd er in 1985 besloten om de bottelarij van Qualivino te sluiten en te verhuizen naar een nieuwe vestiging in Lier. Deze nieuwe winkel en magazijn waren beter uitgerust om een groot assortiment wijnen te stockeren en te verdelen. Patrick besloot om volgens de drie pijlers (authenticiteit, vakmanschap en prijs/kwaliteit) het wijngamma van Qualivino verder uitbreiden. Samen met een trouw team van medewerker en zijn echtgenote Marie groeide Qualivino verder uit tot een vaste waarde in het Vlaamse wijnlandschap. 

  "Wijn is onze emotie"

  In 2010 springt ook de derde generatie op de kar met Olivier Verhelst. Opgegroeid in een nest vol wijnpassie, behaalt Olivier na zijn studies van bio-ingenieur een diploma oenologie (wijnbouwkunde) aan de universiteit van Bordeaux. Na enkele jaren stages te hebben gelopen op verschillende wijndomeinen besluit hij om resoluut mee in de wijnhandel en wijnmakerij te stappen. Nieuwe initiatieven worden uitgetekend zoals een nieuwe wijnwinkel met belevenis- en proefruimtes, een online verkoopkanaal, opkomende wijnregio's, nieuwe inzichten in oenologie en biologische wijnbouw .... Kortom de toekomst is ook nu weer verzekerd.  

  Vins du Périgord avec un accent différent"

  We mogen met enige fierheid zeggen dat we ondertussen ook al sinds 1994 authentieke wijnen produceren in het Zuidwesten van Frankrijk onder het moto "Vins du Périgord avec un accent différent". Oorspronkelijk begon Patrick Somers met een   wijndomein van 14 hectaren wijngaarden ten zuiden van Bergerac. In de loop der jaren groeide Château Les Donats uit tot een gerespecteerd wijndomein in de regio met 20 hectaren wijngaard op de betere "Terroirs" rondom de stad Bergerac. Het gamma beslaat maar liefst 10 verschillende wijnen met elk hun eigen verhaal. Alles gebeurd op een uiterst duurzame wijze waarbij zelfs een deel van de wijnproductie reeds Biologisch gecertifieerd is. 

  Chateau Les Donats Bergerac

   

  De band tussen wijnliefhebbers en de wijnmaker. 

  Als wijnproducent delen wij dezelfde filosofie van vele kleine, onafhankelijke wijnboeren met wie wij een hechte band onderhouden. Als wijnmeesters beschouwen we het dan ook als onze plicht om de band tussen hen en de wijnliefhebber te verkleinen. Enerzijds onderscheidt zich dat in onze unieke wijnselectie en anderzijds doordat we je met raad en daad zullen bijstaan. Hierbij vinden we dat het belangrijk is dat je steeds zelf de wijn kan proeven (thuis of in de winkel). In onze wijnwinkel ontvangen onze wijnmeesters u graag met een ruim assortiment wijnen en met deskundig advies. 

   

   

   

   

   

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  QUALIVINO / - Reviews @
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »