Productomschrijving
Brunello di Montalcino
Piombaia
Sangiovese
Gebraad, wild, rood vlees, lamsvlees
Kleur
Robijnrood
Geur
Intense en levendige aroma's van frambozen, kersen en rode bessen.
Smaak
Een zachte aanzet in de mond met een verfrissende en fruitige smaak. De ondertoon van verse mediterrane kruiden versterkt de afdronk.
Brunello di Montalcino is een rode Italiaanse DOCG-wijn die wordt geproduceerd in de wijngaarden rond de stad Montalcino. Brunello, een verkleinwoord van Bruno ("bruin"), is de naam die lokaal werd gegeven aan wat werd beschouwd als een individuele druivensoort geteeld in Montalcino. De Brunello di Montalcino is (samen met Barolo, Barbaresco en Franciacorta) de meest gewaardeerde en duurst betaalde Italiaanse wijn.
Wijnmakerij Piombaia ligt in het hart van het wijngebied 'Brunello di Montalcino'. Het wijndomein bestaat uit 12 hectare wijnstokken ten zuidwesten van Montalcino. Sinds enkele jaren is de wijnmakerij omgeschakeld naar biodynamie, met als doel het behoud van de best mogelijke balans tussen natuur, de bodem en de mens, om zo de vruchtbaarheid en vitaliteit van zowel de bodem, de flora en de fauna in de wijngaarden.
Rijping van 3 jaar in grote eikenhouten vaten met vervolgens nog een rijping van 1 jaar op fles.