• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,882 Beoordelingen

    Domaine Madeloc 'Cirera' 2018 | Banyuls

    Pierre Gaillard Domaine Madeloc 'Cirera' 2018 | Banyuls

    €23,80

    Productomschrijving

     

    Druif                   

    Grenache noir 

    Gerechten               

    Krachtige kazen (Roquefort,…), dessert op basis van kersen. 

    Kleur                   

    Intens rood

    Geur                     

    Explosie van rode kersen en zwarte bessen.

    Smaak                 

    Een geconcentreerde, rijke wijn in de mond met een evenwicht van begin tot einde. De tannines zijn zacht en geven toch voldoende textuur aan de wijn. Een zoete, elegante toets in de afdronk. 

     

    Pierre Gaillard hoeft voor vele wijnliefhebbers geen introductie meer. In 1981 installeerde hij zich in een vervallen ruïne in het stadje Malleval hoog boven de Rhône rivier. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een autoriteit en een fenomeen in deze wijnregio en ver daar buiten met in totaal bijna 80 hectaren. Een groot deel daarvan vinden we terug op gerenommeerde appellaties in de Côtes du Rhône zoals in Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Saint-Peray, … Maar samen met zijn kinderen installeerde hij zich ook in de Languedoc (Domaine Cottebrune in Faugères) en in Roussillon (Domaine Madeloc in Collioure). Als vurige voorvechter van ‘terroirwijnen’ maakt hij samen met Yves Cuilleron en François Villard Les Vins de Vienne, een nobele selectie wijnen afkomstig  van de verschillende appellaties in de Noordelijke Côtes du Rhône. 

    De wijngaarden van Banyuls bevinden zich in het uiterste Zuiden van Frankrijk tegen de Spaanse grens.  Dankzij hun hoogte van maar liefst 400 meter toren de wijngaarden hoog uit boven de Middellandse Zee en genieten ze hierdoor een speciaal microklimaat. De nabijheid van de zee zorgt voor een continue afkoeling. De percelen liggen in een dal, waar de warmte wordt geaccumuleerd en waardoor de druiven optimaal rijpen. De wortels van de druivelaars boren hier diep doorheen de shistes op zoek naar water en zorgen hierdoor voor frisse en expressievolle wijnen. Druiven worden manueel geoogst en wanneer er tijdens het gisten nog 100 g/l suiker in de wijn is, voegt men alcohol toe. Deze versterkte, zoete wijn rijtp vervolgens nog 14 maanden verder in grote eikenhouten vaten (foudres).  

    Anderen verkozen ook ...
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »