Productomschrijving
Druif
Nebbiolo
Gerechten
Rood vlees (gebraden, gegrild), wild, risotto, truffel
Kleur
Robijnrood
Geur
Verleidelijke aroma's van rode kersen in combinatie met florale toetsen, een aardse ondertoon en geuren van sigarenkistje.
Smaak
Een wijn met veel frisheid en geweldige structuur, dankzij de geraffineerde tannines die getuigen van finesse, kwaliteit en een enorm bewaarpotentieel. Een lange en complexe afdronk.
Pers
- Robert Parker: 94/100
- Decanter: 95/100
- Jancis Robinson: 17/20
- Vinous: 95/100
- Wine Enthusiast: 96/100
Piëmonte is zonder twijfel de meest verfijnde wijnregio van Italië, samen met Toscane. Het wordt vaak ook omschreven als het culinaire hart van Italië. Deze adembenemend, heuvelige streek bevindt zich in het noordwesten tussen de Middellandse Zee en de Alpen. De meeste wijnen worden gemaakt op basis van autochtone druivensoorten zoals Barbera en Nebbiolo. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco, waar de beste wijngaarden als "Cru's" gecatalogeerd staan. De wijngaard van Pasrussi ligt in het gerenommeerde Castiglione Falletto, centraal in de Barolo appellatie. De wijnen zijn er verfijnd en intens.
De familie Massolino woont al gedurende vier generaties in Serralunga d'Alba. Franco en Roberto Massolino hebben het prestige, vergaard door hun vader en grootvader, nog verder opgebouwd. Ze maken wijn met passie en met een duidelijke visie. In de internationale wijnpers staan ze steeds vooraan bij de besten en hiermee bedoelen we niet enkel van Italië. Absolute wereldtop!
Reviews
Anderen verkozen ook ...
Recente artikelen
Massolino
Barolo Parussi 2017
€76,40