• 60 jaar ervaring
  • Klein- & Groothandel
  • Meer dan 500 wijnen
  • Wijnwinkel in Lier
  • +32(0)34890223
  • Openingstijden
  • Ma t/m Vrij 08:00 - 18:00
    Za 10:00 - 18:00
Geen producten gevonden...
Massolino

Massolino - Barolo Parussi 2012


Massolino behoort tot de topproducenten van Piëmonte. Hun Barolo's krijgen steeds uitstekende scores door hun fijne geraffineerde karakter. Parussi is één van de speciale Barolo's van Massolino met een zeer karakteristieke smaak. 94/100 Wine Enthusiast

Merk: Massolino
Artikelnummer: ITR01212
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 3 dagen
 

Nebiolo

Rood vlees (gebraden, gegrild), wild, risotto, truffel

Krachtige, gerijpte kazen 

Donkerrood met licht bruine tint

Verleidelijke en zwoele aroma's van rijpe kersen in combinatie met een ondertoon van cederhout en tabak.

Krachtige en sappige aanzet in de mond.  Een wijn met een geweldige structuur, dankzij de geraffineerde tannines die getuigen van finesse en kwaliteit. Een lange, frisse afdronk.

 

 

Piëmonte is zonder twijfel de meest verfijnde wijnregio van Italië. Het wordt vaak ook omschreven als het culinaire hart van Italië. Deze adembenemend, heuvelige streek bevindt zich in het noordwesten tussen de Middellandse Zee en de Alpen. De top-appellaties Barbaresco en Barolo hebben hierbij een belangrijke voortrekkersrol gespeeld. De meeste wijnen worden gemaakt op basis van autochtone druivensoorten zoals Barbera-druif.

De familie Massolino woont al gedurende vier generaties in Serralunga d'Alba. Franco en Roberto Massolino hebben het prestige, vergaard door hun vader en grootvader, nog verder opgebouwd. Ze maken wijn met passie en met een duidelijke visie. In de internationale wijnpers staan ze steeds vooraan bij de besten en hiermee bedoelen we niet enkel van Italië. Absolute wereldtop!

 

Land: Italië
Regio: Serralunga d'Alba
Streek: Piemonte
Appellatie: Barolo DOCG
Jaartal: 2011
Druivensoort: Nebiolo
Artikelcode: ITR01211
Volume: 0,75L
Alcohol (%): 14%
Bewaarpotentieel: 2016 - 2022
Serveertemperatuur: 16°C - 18°C
Gerechten: Rood vlees, wild, magret de canard, gevogelte
Kazen:
Pers:
Robert Parker: 93/100
Jancis Robinson:
Wine Spectator: 93/100
Revue de Vin de France:
Bettane & Desseauve:
Guide Hachette:
Decanter:
promobanner_nl
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media