Productomschrijving
Druif
Nebbiolo
Gerechten
Rood vlees, wild, risotto, truffel, stevige kazen
Kleur
Donkerrood
Geur
Verleidelijke en zwoele aroma's van rijpe kersen in combinatie met een ondertoon van gegrilde kruiden, cederhout en tabak.
Smaak
Krachtige en sappige aanzet in de mond. Harmonieuze aroma's van rijpe bosvruchten. De tannine zijn intens wanneer de wijn jong wordt gedronken maar getuigen tegelijkertijd van een aanzienlijk verouderingspotentieel.
Pers
- Decanter: 96/100
- Robert Parker: 93/100
- Jancis Robinson: 17/20
- Vinous: 95/100
Piëmonte is zonder twijfel de meest verfijnde wijnregio van Italië, samen met Toscane. Het wordt vaak ook omschreven als het culinaire hart van Italië. Deze adembenemend, heuvelige streek bevindt zich in het noordwesten tussen de Middellandse Zee en de Alpen. De meeste wijnen worden gemaakt op basis van autochtone druivensoorten zoals Barbera en Nebbiolo. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco, waar de beste wijngaarden als "Cru's" gecatalogeerd staan.
De wijngaard van Margheria ligt in het gerenommeerde Serralunga d'Alba. De bodemsamenstelling van zand en kalk zorgt voor minerale en kruidige wijnen die structuur koppelen aan elegantie.
De familie Massolino woont al gedurende vier generaties in Serralunga d'Alba. Franco en Roberto Massolino hebben het prestige, vergaard door hun vader en grootvader, nog verder opgebouwd. Ze maken wijn met passie en met een duidelijke visie. In de internationale wijnpers staan ze steeds vooraan bij de besten en hiermee bedoelen we niet enkel van Italië. Absolute wereldtop!x
Reviews
Anderen verkozen ook ...
Recente artikelen
Massolino
Barolo Margheria 2017
€76,40