Productomschrijving
Druif
Nero d'Avola
Gerechten
Lichte vleesgerechten, stoverij, Aziatische keuken
Kleur
Intens donkerrood
Geur
Aroma's van kersen, pruimen, moerbeien en lichte kruiden
Smaak
Een uiterst zachte en ronde wijn in de mond met aroma' van rijpe bosvruchten. Tannines zijn smeuïg en geven de wijn de nodige structuur.
Sicilië is de grootste wijnproducent van Italië met een traditie die 2500 jaar in de tijd teruggrijpt. De reputatie en de stijl van de wijnen zijn echter sterk veranderd in de loop der jaren. Vroeger werd het eiland vaak geassocieerd met zoete Muscat en versterkte Marsala wijnen. Spijtig genoeg meestal ook niet echt van geweldige kwaliteit. De laatste jaren daarentegen kan je spreken over een heuse revolutie met de herontdekking van autochtone druivensoorten en kwalitatieve terroirs .
Mandrarossa is kenmerkend voor de nieuwe wind die door het Siciliaanse wijnlandschap waait. De wijngaarden liggen langs de zuidelijke kuststreek van Sicilië, een regio gedomineerd door vele heuvels en hellingen met een grote diversiteit aan bodems en de nabijheid van de Middellandse Zee. Door inheemse en internationale druivensoorten te combineren, zorgt Mandrarossa van hieruit voor een breed pallet aan bijzondere wijnen, die even authentiek als puur zijn.
Reviews
Anderen verkozen ook ...
Recente artikelen
Mandrarossa
Costadune 'Nero d'Avola' 2021 | Sicilië
€11,00