• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,943 Beoordelingen

    Mandrarossa 'Cavadiserpe' 2016 | Sicilië ( Magnum)

    Mandrarossa Mandrarossa 'Cavadiserpe' 2016 | Sicilië ( Magnum)

    €46,90

    Mandrarossa

    Mandrarossa 'Cavadiserpe' 2016 | Sicilië ( Magnum)

    (0)

    €46,90

    • Artikelcode: ITR54216

    Op voorraad - 3 dagen

    • Gratis verzending Vanaf €75,-

    Fascinerende wijn op basis van twee zeer verschillende druivensoorten (Alicante Bouchet en Merlot). De wijngaarden liggen op heel interessante kalkrijke bodems in het zuiden van Sicilië. Hetgeen zich vertaalt in een smeuïge rode wijn met veel karakter.

    Productomschrijving

    SICILIË | Italiaanse wijn

    Mandrarossa 'Cavadiserpe' - Magnum

     

    Druif

    Alicante Bouchet (60%), Merlot (40%)

    Gerechten

    Lamsvlees, Mediterrane gerechten

    Kleur                   

    Intens rood

    Geur                     

    Aroma's van pruimen met lichte ondertoon van kruiden en specerijen zoals tijm en zoethout. 

    Smaak                 

    Een gestructureerde wijn die getuigt van finesse en een harmonieuze blend tussen twee druivensoorten. Aangename, volle tannines verzekeren de structuur in de mond. 

     

     

    Sicilië is de grootste wijnproducent van Italië met een traditie die 2500 jaar in de tijd teruggrijpt. De reputatie en de stijl van de wijnen zijn echter sterk veranderd in de loop der jaren. Vroeger werd het eiland vaak geassocieerd met zoete Muscat en versterkte Marsala wijnen. Spijtig genoeg meestal ook niet echt van geweldige kwaliteit. De laatste jaren daarentegen kan je spreken over een heuse revolutie met de herontdekking van autochtone druivensoorten en kwalitatieve terroirs .  

    Mandrarossa is kenmerkend voor de nieuwe wind die door het Siciliaanse wijnlandschap waait. De wijngaarden liggen langs de zuidelijke kuststreek van Sicilië, een regio gedomineerd door vele heuvels en hellingen met een grote diversiteit aan bodems en de nabijheid van de Middellandse Zee. Door inheemse en internationale druivensoorten te combineren, zorgt Mandrarossa van hieruit voor een breed pallet aan bijzondere wijnen, die even authentiek als puur zijn.

     

    Cavadiserpe is een unieke wijn uit Menfi met de druiven Alicante Bouchet en Merlot. De maceratie met de schil gebeurt hier tussen de 8 en 10 dagen aan een temperatuur van 25°C. 
    Dan krijgt de wijn een lagering van 6 maanden op eikenhoutenvaten. 
    Om de wijn wat rust te geven, wordt deze nog 3 maanden in de kelder van het wijndomein bewaard.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »