Productomschrijving
Druif
Alicante Bouchet (60%), merlot (40%)
Gerechten
Lamsvlees, mediterrane gerechten
Kleur
Intens rood
Geur
Aroma's van pruimen met lichte ondertoon van kruiden en specerijen zoals tijm en zoethout.
Smaak
Een gestructureerde wijn die getuigt van finesse en een harmonieuze blend tussen twee druivensoorten. Aangename, volle tannines verzekeren de structuur in de mond.
Sicilië is de grootste wijnproducent van Italië met een traditie die 2500jaar in de tijd teruggrijpt. De reputatie en de stijl van de wijnen zijn echter sterk veranderd in de loop van de jaren. Vroeger werd het eiland vaak geassocieerd met zoete Muscat en versterkte Marsala wijnen. Spijtig genoeg meestal ook niet echt van geweldige kwaliteit. De laatste jaren daarentegen kan je spreken over een heuse revolutie met de herontdekking van autochtone druivensoorten en kwalitatieve terroirs.
Mandrarossa is kenmerkend voor de nieuwe wind die door het Siciliaanse wijnlandschap waait. De wijngaarden liggen langs de zuidelijke kuststreek van Sicilië, een regio gedomineerd door vele heuvels en hellingen met een grote diversiteit aan bodems en de nabijheid van de Middellandse Zee. Door inheemse en internationale druivensoorten te combineren, zorgt Mandrarossa van hieruit voor een brede pallet aan bijzondere wijnen, die even authentiek als puur zijn.
Cavadiserpe is een unieke wijn uit Menfi met de druiven Alicante Bouchet en Merlot. De maceratie met de schil gebeurt hier tussen de 8 en 10 dagen aan een temperatuur van 25°C.
Dan krijgt de wijn een lagering van 6 maanden op eikenhoutenvaten.
Om de wijn wat rust te geven, wordt deze nog 3 maanden in de kelder van het wijndomein bewaard.
Reviews
Anderen verkozen ook ...
Recente artikelen
Mandrarossa
Cavadiserpe (Magnum) 2019 | Sicilië
€40,70