Productomschrijving
Druif
Sangiovese
Gerecht
Varkensvlees, pasta met tomatensaus, pizza,
Kleur
Robijnrood
Geur
Aanstekelijke en typisch Italiaanse neus met aroma's van rood fruit, zure kers, kruidigheid en een vleugje cederhout.
Smaak
Sappig, elegant en zacht in de mond met aangename rijpe tannines en heel veel fraicheur. De afdronk is fruitig en persistent.
Toen de familie Cinzano in 1973 in Montalcino arriveerde, werd er bijna alleen de befaamde Brunello wijn geproduceerd. Een tweede benaming, "Vino Rosso dai Vigneti di Brunello," werd plaatselijk gebruikt om het imago van de wijn te verbeteren die meestal in bulk werd verkocht. Graaf Alberto Marone Cinzano vond dat dit de perfecte wijn was om elke dag te drinken. Hij placht te zeggen: "Het is de jonge Sangiovese die ik tijdens de lunch drink." In 1976, drie jaar later, vertegenwoordigde Col d'Orcia al meer dan de helft van de productie van "Rosso" in Montalcino. Dankzij de inspanningen van Col d'Orcia werd Rosso di Montalcino in 1983 een officiële beschermde oorsprongsbenaming of DOC (Denominazione di Origine Controllata)
De wijn werd vergist in roestvrijstalen vaten en nadien 12 maanden gerijpt op grote houten fouders van Sloveense eik.