Productomschrijving
Druif
Merlot (90%, Cabernet franc (10%)
Gerechten
Gevogelte, gebraad, wild, rood vlees, lamsvlees
Kleur
Intens robijnrood
Geur
Intense geuren van rijp fruit zoals rode bessen in combinatie met wat zwoele tinten van kreupelhout, zwarte peper en zelfs wat kruiden die je aan een bouquet garni doen denken
Smaak
Een smaakvolle wijn met een medium tot vol body met een resem van fruitige smaken. De textuur van tannines is zacht en rond. De wijn is kortom zacht met een verleidelijke frisheid.
Gelegen aan de zuidelijke ingang van het dorp Saint-Émilion is het haast onmogelijk om naast Château La Gaffelière te kijken. Bij het binnenkomen van dit Middeleeuws dorpje bots je als wijnliefhebber zo goed als zeker op de wijnkelders van deze Premier Grand Cru Classé B. De wijngaarden liggen verspreid over de fameuze Calcaire à Astéries, rijk aan fossielen. Merlot en Cabernet franc zijn hier meester en brengen hier rijpe, opulente wijnen die gemaakt zijn voor te bewaren. Mozaïeken die tijdens opgravingen zijn ontdekt, getuigen van de aanwezigheid van wijnstokken op het landgoed sinds de Gallo-Romeinse tijd.
Al meer dan drie eeuwen eigendom van de familie Malet Roquefort en gelegen in de "gouden driehoek" tussen de heuvels van de kastelen Pavie en Ausone, belichaamt Château La Gaffelière de voortreffelijkheid van de grote wijnen van Saint-Émilion. Dit wijndomein is al meer dan 5 eeuwen lang in het bezit van de familie Malet de Rouquefort. In de beginjaren was de kwaliteit wisselvallig. Vanaf dat wijnconsultant Stéphane Derenoncourt zich ontfermt over de wijnkelder pronkt deze tussen opnieuw tussen de mooiste wijnen van Saint-Emilion.
De tweede wijn Clos La Gaffelière zag het levenslicht in 1985. De wijnstokken voor deze wijn genieten van dezelfde zorg als de Grand Vin van dit wijnhuis. Een echte wijn voor plezier, deze Saint-Émilion Grand Cru kan in zijn jeugd worden genoten terwijl hij de nodige structuur heeft om een gemiddelde veroudering van ongeveer 10 jaar te doorstaan.
Saint-Émilion is het epicentrum van één van Bordeaux meest bruisende wijnregio's. Het oude en adembenemende dorpje dat zijn naam aan deze regio verleent, is uitgegraven in typische kalkstenen rotsen. Het is dankzij deze kalksteen dat enkele van de meest bekende wijnen ter wereld zich hier bevinden. De regio Saint-Émilion strekt zich uit over een heel divers landschap van plateau's en hellingen. Deze diversiteit in bodems zorgt voor heel verschillende wijnen. De kwaliteit van de wijnen zit in de expressie van Merlot en Cabernet Franc. Deze druivensoorten geven hier volle en elegante wijnen die een unieke complexiteit ontwikkelen tijdens het verouderen.