Productomschrijving
Druif
Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (30%), Cabernet Franc (4%), Petit Verdot (1%)
Gerechten
Lamsvlees, stoofpot, rood vlees, wild
Kleur
Dieprood
Geur
Een expressieve neus met aroma's van donker fruit (zwarte kers, braam) maar ook verleidelijk cederhout, kaneel, kruidnagel, tabak en donkere chocolade.
Smaak
Een wijn boordevol structuur en intensiteit waar het volle fruit wordt ingekapseld in stevige maar zeer fijne tannines. Een wijn boordevol energie, met veel fraicheur en een enorme afdronk.
Wijn maken
Biodynamisch
50% van de wijn rijpt op nieuwe Franse barriques, 15% op vaten van één jaar oud en 35% op cement amfora.
Pers
Robert Parker 97/100
Pontet-Canet werd begin de 18e eeuw opgericht door Jean-François de Pontet, die na aankoop van wijngaarden in Canet, de naam Pontet-Canet registreerde. In 1855 werd het opgenomen in de befaamde lijst van Grand Cru Classés du Medoc en in 1865 verkocht aan wijnhandelaar Herman Cruse. Het domein heeft altijd over topwijngaarden beschikt, o.a. grenzend aan Mouton Rothschild. Het is echter onder invloed van de derde eigenaar, Guy Tesseron sinds 1975 (en daarna zijn zoon Alfred) dat de volgende stap naar topkwaliteit werd gezet. Pontet-Canet zet vandaag de dag volop in op biodynamische wijnbouw en zelfs amfora worden niet geschuwd. Ongetwijfeld één van de meest innoverende en boeiende wijndomeinen in Médoc
Pauillac is de meest vermaarde appellatie in Médoc met drie van de vijf Premier Grand Cru Classé: Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild en Château Latour. De rode wijnen van Pauillac combineren op een unieke wijze elegantie en kracht.