Productomschrijving
Druif
Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Petit Verdot (7%)
Gerechten
Gegrild vlees, stoverij, wild, entrecote
Kleur
Granaatrood
Geur
Een zeer typische Cabernet-gedreven neus met aroma's van braambes, cassis, menthol, tabak en cederhout.
Smaak
Een delicate wijn met medium body, "slechts" 13% alcohol, stevige maar perfect rijpe tannines en zeer feel fraicheur. Een klassiek uitgevoerde "Claret" om nog vele jaren plezier aan te beleven.
Pers
- Robert Parker: 91/100
- Decanter: 92/100
- Jancis Robinson: 16,5/20
Saint-Émilion is het epicentrum van één van Bordeaux meest bruisende wijnregio's. Het oude en adembenemende dorpje dat zijn naam aan deze regio verleent, is uitgegraven in typische kalkstenen rotsen. Het is dankzij deze kalksteen dat enkele van de meest bekende wijnen ter wereld zich hier bevinden. De regio Saint-Émilion strekt zich uit over een heel divers landschap van plateau's en hellingen. Deze diversiteit in bodems zorgt voor heel verschillende wijnen. De kwaliteit van de wijnen zit in de expressie van Merlot en Cabernet Franc. Deze druivensoorten geven hier volle en elegante wijnen die een unieke complexiteit ontwikkelen tijdens het verouderen. Château Marquis de Terme bezit 39 ha wijngaarden op de gravel bodems van Margaux.
De geschiedenis van het kasteel begon in 1762 toen het deel uitmaakte van de bruiddschat van Miss Ledoux d'Emplet bij het huwelijk met François de Peguilhan de Larboust (Marquis de Terme). In 1855 trad het toe tot de selecte club van Grand Cru Classés van Bordeaux. In 1935 werd het eigendom van de Sénéclauze familie die in 2009 Ludovic David aanstelden als algemeen directeur. Sindsdien werd sterk geïnvesteerd in vernieuwing en kwaliteit, zowel in de wijngaarden als tijdens het wijnmaken. De resultaten hiervan tonen zich nu in de wijnen.