Productomschrijving
Druif
Carignan (40%), Grenache (15%), Syrah (30%), Mourvèdre (15%)
Gerechten
Wild, gegrild vlees, steak
Kleur
Intens, paarsrode kleur
Geur
Aroma's van donkerrood en zwart fruit. Subtiele tinten van kruiden en een elegant hout lagering ondersteunen het geheel.
Smaak
De rijke aanzet in de mond met een veelzijdig palet van kruiden en donker fruit. De elegante tannines zorgen voor een elegante afdronk.
Biologische wijn
De appellatie Corbières maakt deel uit van de Languedoc-Roussillon. Uit oude geschriften die dateren van 125 AC blijkt dat de Romeinen de druivelaars introduceerden in de regio. In de loop der jaren is deze Mediterrane streek uitgegroeid tot de grootste wijnproducent van Frankrijk. Hierdoor wordt deze streek vaak onterecht geassocieerd met goedkope en minder kwalitatieve wijnen. Echter zijn er enkele ongelooflijke, interessante appellaties zoals AOC Corbières.
Deze wijn is afkomstig van de prestigieuze appellatie Corbières - Boutenac (Cru Classé sinds 2005). Dit uitzonderlijke terroir levert geraffineerde en tegelijk geconcentreerde wijnen met veel elegantie.
De druiven worden manueel geoogst en op een traditionele manier gevinifieerd. De wijnen ondergaan gedurende 12 maanden een houtlagering in de kelders.