• Levering in 2 à 4 dagen
  • Gratis levering vanaf 75 euro
  • Bel voor advies 0472/74.18.24

9,933 Beoordelingen

    Château de Pizay - Morgon 2017

    Château de Pizay - Morgon 2017

    €13,80

    Productomschrijving

    Château de Pizay

    Morgon

     

     

    • Gamay
    •  
    • Lichte gerechten; charcuterie, wit vlees, gevogelte, escargots,…

     

     Helder, granaatrood

     

      Rijp fruit: kersen, perzik, abrikoos.

     

      Het palet is krachtig, maar met een uitgesproken elegantie. De wijn combineert de fruitigheid van Gamay  met de kracht van Bourgogne.  

     

     

    Beaujolais strekt zich uit van Lyon tot Mâcon en vormt alzo de overgang tussen twee andere grote wijnregio's, respectevelijk Rhône en Bourgogne. Ze wordt weleens omschreven als de meest sensuele wijnregio van Frankrijk. Vaak wordt de regio onterecht enkel geassocieerd met de productie van de goedkope en simpele Beaujolais Nouveau-wijnen. Nochtans kennen de betere wijnen die de grantietrotsen van deze regio voortbrengen geen gelijke.  In totaal dragen tien gemeentes de titel Cru; Juliénas, Saint-Amour, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Régnie, Morgon, Côte-de-Brouilly en Brouilly. De wijnen van deze appellaties onderscheiden zich door hun verschillende afkomst en 'terroir', maar kennen een intrigerende diepte en finesse.

    Château de Pizay situeert zich in het hart van deze regio en dateert uit de 11de eeuw. Sinds de Middeleeuwen kent dit domein een traditie in het maken van fijne wijnen. Momenteel omvat het domein 80 hectare wijngaarden waarvan enkele van de meest gerenommeerde Crus, o.a. AOC Morgon. De wijnen van het domein genieten bovendien een goede reputatie; nationaal en internationaal.

     

     

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    QUALIVINO / - Reviews @
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »